Преминете към основното съдържание

5 добри съвета за изпълнение преди празниците

Предлагаме ви кратък план, който ще ви помогне да посрещнете Коледа и Нова година без стрес и в бляскав вид
© iStock

Не е нужно да следвате стъпка по стъпка всичко от списъка. Спокойно може да размествате реда на точките, за да ги нагодите към вашия работен график и домакински задължения.

Танци у дома.

Докато приготвяте сладкиши или нещо друго за хапване, си пуснете музика, каквато харесвате и използвайте времето, за да правите малки стъпки и движения на място. Това със сигурност стяга мускулите на прасците и бедрата, и има силен позитивен ефект. Може да ви се струва, че ползата за силуета е малка, но всъщност се натрупва неусетно и ще забележите добрите резултати, когато облечете дреха, която преди ви е била леко тясна.

Леки крака.

Преди Коледа най-честите потърпевши са стъпалата. Вечер вместо да се оплаквате от натрупаната в тях умора, по-добре вземете мерки и поправете стореното зло. В банята облейте краката си със студена вода от долу нагоре и с кръгови движения. Веднага ще почувствате облекчение. След това легнете на пода и ги вдигнете на стената за 5 минути, не повече. Затворете очи и се отпуснете. Когато гледате телевизия или четете книга, избягвайте да сгъвате краката си под вас – така се нарушава кръвообращението. Старайте се да бъдат изпънати.

Идете на сауна.

Освен, че ще помогне на тялото ви да се освободи от натрупаните токсини, сауната има още две много полезни свойства. Тя релаксира, а през зимата има и каляващ ефект. Със сигурност ще отдалечите настинките и грипа, ако я посещавате един път седмично. Но първо се консултирайте с лекар дали е подходяща за вас.

Излизайте сред природата.

Преди Коледа надали ще имате време за разходки в близкия парк, но опитайте да не ги пропускате. Дори може да ги използвате, за да съберете интересни клони, шишарки и жълъди, които да използвате в коледната украса. Тези разходки обаче ще изтрият като с вълшебна гумичка натрупаното от седмицата нервно напрежение и ще ви предпазят от стрес. А и са раздвижване все пак, нека не пропускаме и това.

Забавлявайте се у дома.

Празниците не са повод за преяждане и препиване. Така че измислете и някои интересни семейни игри, с които да се веселите край елхата. Освен че създават позитивни емоции, те действат обединяващо и са много полезни за взаимоотношенията.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser