Преминете към основното съдържание

5 домашни маски за красиви устни

Рецепти за изпръхнали и напукани устни

През зимата грижата за кожата изисква специално внимание. Вятърът, измръзването и изсушеният от климатици въздух я правят по-суха, което води до неприятни усещания и нацепване, а в дългосрочен план - до появата на бръчки. Всичко това се отнася не само за лицето и ръцете, но и за нежната кожа на устните. През зимата те често се напукват и изпръхват, така че имат нужда от допълнителна грижа. Маските, които лесно могат да бъдат направени у дома, се превръщат в истинско спасение.

С мед и кокосово масло

Медената маска има редица полезни свойства. Той не само подхранва и овлажнява устните, но има и антибактериален ефект. За да направите тази маска у дома, смесете равни пропорции мед и кокосово масло. Ако е необходимо, предварително разтопете и двете на водна баня. Нанасяйте тази смес върху устните всеки ден за 5 минути.

С алое и краставица

Полезните свойства на алоето се използват широко в козметологията. За овлажняваща маска смесете сок от алое с настъргана мека част от краставица и нанесете получената маса върху устните за 20 минути. Ефектът няма да закъснее - след тази маска устните веднага стават меки и нежни.

Зехтин

Обикновеният зехтин може да бъде истински спасител за напукани устни. Нанасяйте го с памучен тампон няколко пъти на ден, докато сте у дома. Още на следващия ден устните ще изглеждат по-здрави и меки и всички пукнатини по тях ще заздравеят.

Бадемово масло

Бадемовото масло съдържа голямо количество витамини, мастни и органични киселини, както и фолиева киселина. Благодарение на това е полезно за цялото тяло: кожата, косата и, разбира се, устните. Нанасяйте бадемово масло като обикновен балсам няколко пъти на ден и устните ви ще са в перфектна форма дори в най-големия студ.

С куркума

Куркумата често се добавя към продуктите за грижа за устните, защото не само има лечебен ефект, но и предотвратява обезцветяването. За маска смесете куркума с кокосово масло, намажете я по устните си и изплакнете след 15 минути. След това нанесете балсам или масло. Тази маска е достатъчно да се прави веднъж седмично.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser