Преминете към основното съдържание

5 грешки в грима, от които изглеждате като недоспали

Дали очната линия не е твърде много?

„Изглеждаш уморена!“ е изречение, което може да чуете в ден, в който сте истински отпочинала и се чувствате свежа! Гримът помага да заличите умората от лицето си, но и обратно – може да ви накара да изглеждате уморени. Ако допускате някоя от изброените грешки, със сигурност ще изглеждате уморени, вместо с блясък и сияние. Ето ги.

#1. Не започвате с овлажнител за кожата.

Сухата кожа не задържа никакъв продукт, нито пък му помага да изглежда добре. Добавете малко хидратиращ крем към фон дьо тена си или най-добре го нанасяйте още в началото на всеки грим ритуал.

#2. Не нанасяте фон дьо тена правилно.

Нанасяте твърде много, не нанасяте изобщо или нанасяте грешен цвят за тена на лицето? Ако пропуснете фон дьо тена, но не и спиралата, визията ви може да изглежда като „измита“. Прекалено количество пък, състарява кожата ви и кара всяка линия да изпъкне. Открийте точния за вашия тен на лицето цвят и го нанасяйте равномерно. Най-добре тествайте цвета върху кожата на лицето в областта на брадата.

#3. Тотално сте забравили за ружа.

Липсата на какъвто и да било акцент по лицето, го прави скучно и бледо. Дори и да не носите грим, изградете си навик да слагате фон дьо тен, спирала и лек руж всеки ден. Нанасяйте го върху най-изпъкналата част на скулите и разнасяйте в посока към слепоочията си. Това ще направи изражението ви по-свежо и отпочинало.

#4. Прекалявате с очната линия.

Прекалено плътната очна линия прави очите ви малки. Освен това има опасност да изпъкнат кръвоносните съдове и по този начин погледът ви да изглежда мътен, сякаш наистина сте недоспали. Вместо черна очна линия, използвайте молив за очи, който е един тон по-тъмен от тена на кожата ви – това ще „отвори“ очите ви. Едно докосване с бял молив за очи във вътрешния ъгъл също има чудесен ефект в тази посока.

#5. Не освежавате грима си през деня.

Размазано червило и очна линия не изглеждат добре на нито едно лице! Спрей с термална вода в чантата е едно от задължителните оръжия за красота – две пръскания и сте като нови. Това фиксира грима и освежава кожата на лицето. Кратка пауза в банята за около 30 секунди има супер ефект за визията ви. Малко коректор, срешете веждите и сложете гланц. Готово!


messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser