Преминете към основното съдържание

5 идеи как да поканите морето у дома

Ще преборите морската носталгия, като облечете интериора в безоблачносиньо настроение
Естествените материали и корабните мотиви са само част от стъпките към пясъка.
Естествените материали и корабните мотиви са само част от стъпките към пясъка. © iStock

Кога, ако не през лятото, е времето да потопим дома си в различните нюанси на синьото! И в белите, сякаш варосани тухли, които да ни напомнят за семплите гръцки селца.

Аранжираме с естествени материали – като дърво (дъсчен под, контейнери от щайги или плетени кошове), камъни и пясък (като декорация). И не пропускаме корабните мотиви: въжета, мрежест балдахин или ефирни завеси, които да се издуват от вятъра като платна.

© pressloft.com, Идея на Arthouse (www.arthouse.com)

Не пропускаме и тези важни 5 стъпки, за да се насладим на лятото, докато още можем:

1. Дяволът е в детайлите. Нека те са на видно място, а именно – на стената

Освен чрез картини и снимки, можете да пресъздадете плажа и като го впишете във функционални елементи. Например, в закачалките и етажерките. Тази тук сякаш пита: какво е лятото без сладолед?

© pressloft.com, Етажерка от Etsy (www.etsy.com)

2. Усещането за плавно потъване ще постигнете с... мекота

Ще го постигнете с тематични възглавници и задължителната лаундж мебелировка, била тя шезлонг, хамак, люлка или пък обикновено кресло.

© pressloft.com, Кресло и възглавница от In-Spaces (www.in-spaces.com)

3. Морските дарове са задължителни

Рибки, миди, рапани, черупки от морски таралежи, някоя и друга мъдрост от морските вълци, че дори и писмо в бутилка. Всичко, което сте донесли от морето вкъщи, е на показ!

© pressloft.com, Свещник от The Contemporary Home (www.tch.net)

4. Поплавайте на корабна тематика

Не е нужно да владеете връзването на моряшки възли. Но няма начин – корабната тематика трябва да присъства. Например: под формата на рибарски мрежи, принтове на котви и... въжета, разбира се!

© pressloft.com, Стопер за врата от The Contemporary Home (www.tch.net)

5. Голямото плискане става и на малки пространства

В този басейн няма как да се удавите. За него не се нуждаете от умения по плуване, а най-големият риск е да отпочинете добре на фона му.

© pressloft.com, Спално бельо от Snurk Beddengoed (www.snurkbedding.com)

ELLE съвет:

Нека синьото и бялото да не са непременно в райета. Ако прекалите с редуващите се прави линии, може да постигнете обратния ефект и да „арестувате“ усещането за безбрежност. Вместо това пробвайте и с други десени в синьо-бялата тематика. Идеи за начините, по които можете да го направите, ще откриете в галерията по-долу.

© iStock

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser