Преминете към основното съдържание

5 идеи за отслабване

Как да стопим килограмите по-лесно?
© iStock

Заложете на студени нюанси

Доказано е, че някои цветове, като например синьото, потискат апетита за разлика от ярките нюанси. Можете да пробвате като отрупате масата си с предмети в синята гама - чинии, покривки, цветя, декорации.

Четка за зъби в дамската чанта

Носете си винаги четка и паста за зъби. Така ще можете да миете зъбите си след всяко хранене – това намалява глада и похапването преди лягане.

Отдайте се на тишината

Диетолозите съветват да намаляте звука на телевизора, докато се храните. Според изследване, когато има силен шум или музика по време на обед или вечеря, човек приема по-голямо количество храна, защото седи на масата по-дълго време.


4 МИТА ЗА ЗДРАВОСЛОВНИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ


Някои храни имат подтискащи глада аромати

Миризмата на ябълка, банан или мента притъпява чувството на глад. Невролози са провели тест с 3000 доброволци, желаещи да отслабнат, и е забелязали, че когато вдъхват парфюм, ухаещ на по-горните плодове или на мента, гладът намалява и те по-лесно губят тегло.

Овкусявайте водата

Не утолявайте жаждата си с газирани подсладени напитки. Вместо това овкусявайте водата с листенца мента или с лимонов сок. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser