Преминете към основното съдържание

5 илюстрации за вдъхновяващ понеделник

С кафе в ръка - такава е модерната жена на Мегън Хес
© Megan Hess

Модният илюстратор Мегън Хес става популярна през 2008 г., след като работи за романа "Сексът и градът" на Кандис Бушнел. След което към талантливата художничка се изсипват оферти от най-известните модни къщи като Chanel, Dior и Yves Saint Laurent.

До момента Мегън е публикувала две книги - ръководство за използването на илюстрации в интериорния дизайн "Fashion House" и албумът "Dress: 100 Signs of Fashion". Освен това, тя започна да се изявява и като дизайнер като под нейно име се произвеждат аксесоари и прибори. 

Мегън има серия от илюстрации вдъхновени от понеделниците. Тя рисува фешънистите облечени в топ трендовете и винаги с кафе в ръка на път към работа. 

 

© Megan Hess

Стилът на работата на Меган Хес е лесно разпознаваем. Благодарение на ясните черни контури, понякога изпълнени с цвят. Хес не може да бъде сбъркана с друг артист. Тя създава всичките си скици с писалка "Montblanc", която на шега я нарича Монти. Размерите на илюстрациите й варират от формат като за пощенска картичка до огромни плакати на височината на цяла къща.

 

© Megan Hess

В илюстрациите на Хес винаги може да се проследи любовта й към класиките. 

В интервю тя казва следното: "Обичам да се вдъхновявам от миналото. В модния свят има огромни моменти, които улавят въображението ми. Музите ми са Одри Хепбърн, Грейс Кели, София Лорен. "
 

© Megan Hess

Мегън рисува всеки ден и повече от илюстрациите си ги качва в Инстаграм профила, които за секудни събират одобрителните лайкове на феновете на модата. 

© Megan Hess

 

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser