Преминете към основното съдържание

7 интересни факта за милионерите

Наскоро списание Forbes обяви Кайли Дженър за най-младата милиардерка, натрупала сама състоянието си. Но какви са малките тайни на най-богатите хора на планетата и как можем да постигнем техния успех? Едно е сигурно - с много, много работа!
© iStock

Според статистиката повече от 45% от милионерите се трудят усърдно по 45-55 часа седмично, докато другите работят средно 40 часа седмично.

В САЩ почти 10% от милионерите са руснаци. Освен това, в сравнение с американците, е шест пъти по-вероятно руснаците да станат милионери в средна възраст.

Единственото, за което милионерите не се скъпят, е образованието на децата им – именно те трябва да са достойни приемници на семейното богатство и имидж на фамилията.

В света 80% от милионерите са направили състоянието си сами, а останалите 20% са го получили като наследство.

Най-добрият приятел на милионерите е психоаналитикът им.

Според американско изследване в семействата на повечето милионери разпределението на бюджета е строго и има голям контрол на разходите. Повечето милионери споделят, че отделят много време за планиране на финансовото си бъдеще.

В Китай все повече се увеличава числото на милионерите, които не могат да си намерят партньорка в живота. Именно за тях се организират специални круизи, по време на които да си търсят подходяща дама. На борда на подобни лайнери се събират към 50-ина души, като половината от тях са притежатели на състояние от повече от 20 милиона долара. Селекцията от дами, която ги очаква, е прецизно подбрана, като желаещите преминават през ситото на изключително много и високи критерии.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser