Преминете към основното съдържание

5 ключа към радостта

Всеки има път към радостта – това спонтанно, искрящо състояние, в което се усещаме живи и млади!

Радостта и любовта са мощните „съставки” на живота, които го правят прекрасен и ни помагат с лекота да преодоляваме препятствията по пътя си. Благодарение на тях болезнените изживявания и тежките спомени загубват пагубното си влияние върху психиката. Никога не е прекалено късно да /пре/открием радостта и любовта, ако с годините сме ги затрупали с грижи и житейски амбиции, ако не сме се вслушвали в истинските си желания.

1.Животът е тук и сега

*Приемайте всеки нов ден като подарък.

*Бъдете благодарни за това, което правите и което сте, дори и то да не отговаря все още напълно на мечтите ви.

*Не забравяйте да благодарите на вашите близки, колеги и приятели, които са до вас, когато сте уморени или тъжни.

*Сутрин взимайте решението през целия ден да бъдете ведри, отворени към другите и благодарни - нищо, че още не знаете точно как ще се получи, и въпреки негативните ситуации около вас.

*Вечер споменавайте с благодарност всички, които са ви направили щастливи и са ви накарали да се усмихнете. Поздравете и себе си за отминалия ден.

*Възполвайте се от настоящия момент вместо да се тревожите за бъдещето.

*Давайте и получавайте с радост. Често е по-лесно да даваме, но трябва да се научим и да получаваме – така енергията между хората протича свободно.

*Медитирайте в тишина, за да се „чуете” по-добре.

2.Наблюдение

*Присъствайте съзнателно в това, което правите, и казвайте какво чувствате.

*Обърнете внимание на неразположенията и болестите, които ви пречат да живеете в радост.

*Научете се да излизате като победители от ситуации на провал или загуба, използвайте ги, за да израствате.

*Тренирайте умението да наблюдавате, без да осъждате – това ще ви отучи да драматизирате.

*Идентифицирайте това, което ви трови живота – скандали, чувство за вина, тъга, ярост... Обещайте си да приемате тези състояния като реалност, за да се освободите по-лесно от тях и да намерите вътрешен покой.

*Възхищавайте се свободно на малките и на големите неща във вашето всекидневие, на жестовете на приятелство, на красотата, на настоящия момент, който повече няма да се повтори.

3.Действие

*Грижете са постоянно да задоволявате вашите физически и емоционални потребности. Ако сте прекалено уморени или разочаровани, няма как да усетите радостта от живота, нито да си изградите светла представа за вашето бъдеще.

*Ходете пеша сред природата.

*Изберете си хоби, което да ви доставя удоволствие и хубаво настроение.

*Правете по-често това, което обичате.

*Научете се да обичате задълженията си – ако се взрете по-внимателно, може да откриете в тях скрити „подаръци”.

*Поставяйте си краткосрочни и дългосрочни цели и мислете всеки ден за тях така сякаш вече са постигнати. Като ги визуализирате, ще добите енергията, която ви е нужна, за да ги реализирате наистина.

*Смейте се всеки ден, разсмивайте и другите – животът изглежда много по-малко драматичен, когато звучи смях.

*Завързвайте нови приятелства, обграждайте се с ентусиазирани, радостни хора. Попитайте ги за тайната на тяхната виталност.

4.Любов към себе си

*И вие като всички останали хора имате лимити – не ги осъждайте, съобразявайте се с тях.

*Научете се да изразявате желанията и стремежите си.

*Милете за себе си с ентусиазъм и доверие – така ще компенсирате чувството за несигуност, което е толкова често срещано днес.

5.Реализъм

*Приемете, че другите могат да не оправдаят очакванията ви, че стуацията около вас не е перфектна и че във всеки момент могат да ви обхванат трудни чувства.

*Да приемете реалността не означава, че ставате безлични или подчинени, а че участвате в създаването на вашия живот и сте в състояние да го насочвате съзнателно към други, по-радостни изживявания.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser