Преминете към основното съдържание

5 книги, които да удържат лятото

Морските вълни, горещият пясък и соленият въздух бликат от страниците на тези заглавия. За тези, които ще пътуват, са вдъхновение, а за онези, които няма да успеят да стигнат до плажа, са утешение.
© iStock

ЛЯТНО ПЪТУВАНЕ

С младежката жизнерадост героинята на Труман Капоте Грейди Макнийл прекарва едно жежко лято в Ню Йорк, като безупречно улавя земетръсните социални промени, настъпили в американското общество в годините след Втората световна война. 

СТИГНАХМЕ ЛИ ВЕЧЕ

С типичното си чувство за хумор Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова ще ни убедят, че има по-страховити неща от най-големия кошмар на родителите – да пътуват с деца за ваканция край морето. 

ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ПРОДАДЕ МОРЕТО

Сборникът на Николай Ценков включва в себе си 12 истории, разказани през граничните човешки ситуации. Авторът ни разхожда из романтичните площади на Катания, топлите улици на Джакарта, култовите места на Дъблин, а накрая ни връща в любимия стар Созопол. 

СОЛЕНИЯТ ВКУС НА ВЯТЪРА

Холи, героинята на Изабел Брум, пристига на Закинтос, за да продаде къща, която неочаквано е наследила. Но островът крие дълбоки семейни тайни, които тя не може да подмине. 

УЛОВИ СЪРЦЕТО НА СИЦИЛИЯ

Джон Кейхи ни разхожда по криволичещите тесни улички от Палермо до Алимера, за да ни срещне с местните хора и с особената им култура и ни въвлича в оживените фестивали, веселите песни и неизречените тайни на италианския остров. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser