Преминете към основното съдържание

5 коктейл бара в Мюнхен, които задължително трябва да посетите

Баварската столица има много какво да предложи на ценителите на изисканите напитки
Theresa bar
Theresa bar

Не си мислете, че Мюнхен трябва да се посещава само по време на пoпулярния Октоберфест. Вярно, че биреният фестивал ежегодно събира тук много туристи, но освен с пивката си бира баварската столица също така се гордее и с достойните за награда коктейл барове. От многовековни до ултрамодерни – ето кои емблематични места с вкусни коктейли ме впечатлиха при последните ми няколко посещения в Мюнхен.

TAMBOSI

Създаден през 1775 г., Tambosi се намира в историческа сграда, построена по времето на крал Лудвиг I. Въпреки че първоначално е функционирал като кафене, днес тук можете да се насладите както на вкусна италианска храна, така и на класически коктейли. Отпуснете се на слънчевата тераса на бара, която предоставя най-добрата гледка към Театинеркирхе и Одеонсплац.

Съвет: Не се страхувайте да седнете на терасата и в зимно време – големите нагреватели и топлите одеялца ще ви предпазят от студа навън.

CALL SOUL

Скрит в подземията на класическа баварска къща, бар Call Soul е популярен сред феновете на поредицата „Breaking Bad“. Интериорът и дизайнът на менюто са решени в тематиката на култовия сериал. В списъка с напитки ще откриете множество коктейли с интересни съставки, а най-впечатляващото при тях е начинът им на поднасяне. От златен коктейл с декоративен скорпион през такъв с водорасли, сервиран в огромна мида, до двойно приятелско муле в реактивната раница на мини космонавт – фантазията тук не признава граници.

Съвет: Call soul e перфектното място за голяма компания, защото така ще успеете да видите и пробвате повече коктейли.

THERESA BAR

Първият бар, който посетих в Мюнхен, беше Theresa bar, и то само защото е кръстен на мен. Добре де, носи името на принцеса Тереза фон Сакс-Хилбургхаузен като повечето места в Мюнхен, но не е популярен сред местните само заради това. Стилното място с плюшени дивани, кресла и бар столове привлича клиентела, която предпочита както лъскави костюми, така и удобни джинси. Интериорът е в кафяви и червени тонове, а мекото осветление от лъскавите дизайнерски лампи допринася за джазовата атмосфера.

Съвет: Освен коктейлите не пропускайте и вкусните десерти в менюто.

GOLDENE BAR

Отворил врати през 1937 г., Goldene Bar e скрит в недрата на обемния, пълен с имперски патос Дом на изкуството. Интериорът на бара напълно съответства на името – мека светлина пада от модернистичния полилей, който осветява оригиналните фрески на художника Карл Хайнц Далингер по стените. Те са почти като географска карта – показват произхода на вината, спиртните напитки и тютюна. През топлия сезон можете да се насладите на истински златни слънчеви лъчи по време на залеза.

Съвет: Ако сте седнали на бара, не пипайте подредените като в аптека малки еликсири – може да получите укорителен поглед от главния барман.

ELLA

След като разгледате невероятната колекция на Der Blaue Reiter, се прехвърлете към приземния етаж на музея Ленбаххаус. Там ще откриете Ella. Барът носи името, с което художникът Василий Кандински наричал галено своята колежка Габриел Мюнтер. Пространството, проектирано от Норман Фостър, е с щедри прозорци, дървена настилка и рисунки по стените, дело на местния артист Томас Деманд. Докато колекцията на музея е насочена към немския модернизъм, Ella напомня за Алпите, като акцентира върху италиански вина и класически италиански ястия.

Съвет: Ella e чудесно място за брънч, тъй като е отворена в събота и неделя от обяд.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser