Преминете към основното съдържание

5 лесни съвета за по-дълъг живот

Нищо не ви пречи да пробвате!
© iStock

Целувайте се страстно

Освен че е много приятно, трябва да знаем, че то е и прекрасна предпазна мярка срещу кариес! Целувките стимулират образуването на слюнка, която почиства зъбите от вредните бактерии. Възможен, но не толкова приятен заместител, е дъвката без захар.

Понижете температурата в хладилника

Ако температурата в хладилника ви е над 4 градуса, положението в него е на критичната точка – над тази температура бактериите започват да се увеличават и застрашават от отравяне с хранителните продукти. Затова завъртете копчето на по-ниска степен!

Дръжте главата си изправена

Дръжте главата си така изправена, все едно е вързана с шнур на тавана. Защото, ако вратът не е изпънат напред, тогава нервите и мускулите на тила може да бъдат постоянно притискани и да предизвикват главоболие.

Пийте зелен чай всеки ден

Това намалява риска да се разболеете от рак и спомага да се запазят умствените възможности на по-стари години. Японско проучване, направено с 1000 възрастни хора, показва, че тези, които са пиели по 2 чаши зелен чай ежедневно, са направили теста за умствените способности много по-добре от другите, които не са пиели зелен чай.

Разтягайте мускулите на краката

Който няма много време за истински тренировки, трябва често да протяга краката си (под бюрото в офиса например). Това спомага да не се получават мускулни крампи (гърчове) и засилва мускулите на бедрата.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser