Преминете към основното съдържание

5 мита за червеното вино, в които обичаме да вярваме

Много скоро ще минем от бяло на червено и е време е да се разделим със заблудите за любимата си напитка

След тежък ден мечтаете за чаша сухо червено? Прекрасно, особено с хубава храна и приятна компания. Но бъдете внимателни и не прекалявайте. Ето защо:

Грешка 1: пиете преди лягане

Да, чаша вино непосредствено преди сън може и да ви помогне да заспите, но в същото време качеството на съня значително намалява: колкото по-близо е зората, толкова по-малко дълбок става вашият сън - и това се отразява на състоянието ви през следващия ден. Експертите ви съветват да проведете малкия си винен ритуал няколко часа по-рано - и тогава наистина ще има шанс да поспите добре..

Грешка 2: не спортувате достатъчно

Някои любители на червеното вино изтъкват факта, че тази напитка е в състояние да предпази мускулите и костите от вредни влияния. Но за да натрупате необходимите вещества от вино, трябва да пиете около 3 литра на ден - и това ще навреди сериозно на черния дроб и външния вид. Затова специалистите препоръчват да спортувате повече и да не търсите оправдания. Пийте по чаша на ден - тази доза ще помогне за подобряване на здравето на сърцето и мускулите, но само ако не забравяте редовните упражнения.

Грешка 3: прекалявате

Една или две чаши на ден няколко пъти седмично, е добре. Всичко повече е вече вреда. Под прикритието на „полезно за здравето“ можете да се увлечете твърде много с любимата си напитка, като по този начин съкратите живота си и увеличите риска от сърдечни заболявания.

Грешка 4: търсите панацея във виното

Убеждавате себе си и всички наоколо, че червеното вино има лечебни свойства? Това, разбира се, е вярно: по-специално, то е богато на ресвератрол. Но вместо да търсите естествен фитоалексин във виното, вземете го като хранителна добавка, а също така се опитайте да направите диетата си балансирана и богата на хранителни вещества.

Грешка 5: мислите, че виното е полезно за кожата ви

Има версия, че червеното вино прави кожата по-еластична, а освен това я предпазва от вредните слънчеви лъчи. Но за да работи това, трябва да го прилагате директно върху кожата си като във вид на пяна, а не да го поглъщате.

Още по етикети

червено вино , вино
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser