Преминете към основното съдържание

5 начина да направим LinkedIn профила си по-атрактивен

Или как да впечатлим работодателите?
© iStock

Намираме си нови приятели с помощта социалните мрежи, партньори с помощта на мобилните мриложения, също така, можем и да развиваме каерата си с помощта на бизнес платформи. Ако Facebook e за важните моменти от живота ни, то може да възприемем LinkedIn като социалната мрежа за важните моменти от професионалното ни развитие. 

Много хора неглектират силата на социалната бизнес мрежа LinkedIn, но истината е, че чрез нея можете не само да следите изкъсо кариерния подем на всичките си познати, но и да откриете мечтаната си работа. 

По тази причина ви представяме пет лесни съвета как да оптимизирате профила си, за да си осигурите желаното интервю.


ЗА КАКВО РАБОТИТЕ – ЗА УДОВОЛСТВИЕ ИЛИ ЗА ПАРИ?


 

Използвайте професионална снимка.

 

Колкото и да се харесвате на онази снимка от плажа миналото лято, където и косата ви и слънцето са застанали в перфектната позиция, няма да ви спечели сериозно приемане от работодателите. Обезателно избегнете плажните, клубните или селфи профилните. Най-добре да използвате снимка, подходяща за СV, тъй като така или иначе профилът ви е в автобиографичен формат.

 

Не описвайте опита , който няма никаква връзка със сферата, в която искате да се развиете.

 

Ако имате твърде много предишни позиции, това може да индикира, че не се задържате дълго на едно място. Заложете на качеството пред количеството, защото никой “HR” няма интерес в четенето на прекалено дълги и украсени профили.


10 СТЪПКИ ЗА ПОПУЛЯРНОСТ В INSTAGRAM


 

Подбирайте внимателно харесванията си.

 

Тъй като всички в социалната мрежа имат възможността да виждат нещата, които следвате и харесвате. Често срещано е да получите въпрос на базата на избраните от вас интереси. Затова не пропускайте да последвате и фирмата, за която кандидатствате, за да покажете истински интерес към желания работодател.

 

Опишете добре всички полета в профила си.

 

Разбира се, не трябва и да прекалявате с детайлите. Все пак трябва да стигнете до интервю, на което да е останало още нещо за разказване.

 

Свържете се с всичките си приятели и познати.

 

Никога не знаете кой би могъл да ви препоръча за дадена позиция или ще публикува информация за свободни места. Поради тази причина не забравяйте да изградите богата мрежа от контакти дори с тези познати, които не бихте последвали в “Инстаграм”.

 

 

Добре подготвеният профил е първата стъпка, след която вече може да започнете търсенето на мечтаната си работа!

 

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser