Преминете към основното съдържание

5 начина да релаксирате в офиса

Вижте как лесно да нарушите монотонния ежедневен ритъм
© iStock

Лятото в офиса е истинско мъчение. Да работите, гледайки слънцето през прозореца е почти непоносимо. Но има начин да разнообразите ежедневната рутина и да излезете от ритъма на монотонната работа.

Сменете обичайното място за обяд.

Купете си храна за вкъщи и седнете на пейката в близкия парк или сменете обяда с кафе и се разходете. Смяната на обстановката и необичайната активност ще разнообразят деня ви.

Дишайте.

© iStock

Има няколко начин да се справите със стреса и един от тях е медитацията. А най-простата такава е дишането. Бавните и осъзнати вдишвания и издишвания помагат за отпускане на тялото и сетивата. Помнете, че само дишането с корема помага за постигане на този ефект. Дишането с гърдите е плитко и не позволява да наситите тялото си напълно с кислород.

Запишете си час за маникюр.

© iStock

И без това се оплаквате, че нямате време...Обедната почивка не винаги означава обяд. С посещение в козметичния салон ще имате красиви ръце и добро настроение.

Уговорете си среща.

Не е задължително да ползвате приложения като Tinder, Yep! или Pure, за да си организирате кратък обяд или дълго кафе с приятел или непознат. И все пак и те помагат.

Време за шопинг.

© iStock

То е същото като с маникюра – нямате време. Но обедната почивка не винаги пък е достатъчна, за да се развихрите. Но един час е време, в което ще успеете не само да изберете кое да бъде поредното ви червило... Този един час действа дисциплиниращо и няма да ви позволи да се отпуснете в излишни покупки. Освен това в магазините няма много хора и ще имате възможност да пазарувате на спокойствие.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser