Преминете към основното съдържание

5 начина да станем по-добри

Вярваме, че това е най-доброто нещо, което можете да си пожелаете тази Коледа
© iStock

​1. Отворете широко очите си, не забивайте поглед в телефона и личните ви проблеми, а обърнете внимание и на чуждото страдание. Някой може би има нужда от усмивка, комплимент или добра дума.

2. Вгледайте се в себе си и помислете как реагирате на чуждия успех. Това може да покаже много повече, отколкото реакцията ви в тежки моменти.

3. Винаги казвайте истината, но по деликатен начин. Приемайте я и вие, без да спорите, ако тя разбира се, е градивна.

4. Медитирайте или размишлявайте. Чед Менг Тан е бивш програмист в Google, който през 1991 г. става будист, а през 2007 г. разработва курс за служителите на компанията, наречен „Търсене на себе си“. Той казва, че за да научите мозъка си да усеща съчувствие, са достатъчни между 2 и 20 минути медитация всеки ден. „Всеки път, когато видите пред себе си някого, вашата първа мисъл трябва да е: „Искам да бъдеш щастлив“. Пробвайте и ще видите как този навик ще промени живота ви“, съветва Тан.


13 НЕЩА ЗА КОЛЕДА, КОИТО ВЕРОЯТНО ЩЕ ВИ ИЗНЕНАДАТ


5. Правете добро не само на околните, но и на себе си. Грижете се за душата и тялото си, не се обвинявайте и измъчвайте.

Още по етикети

съвети , Коледа , емоции
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser