Преминете към основното съдържание

5 навика за красота на холандките

Безплатни и ефективни, тези съвети ще ви накарат да промените начина си на живот

© iStock

Всяка нация има своите особености, както в начина на хранене, така и в начина на живот като цяло. Много модели по света са от Холандия и повечето имат красива и гладка свежа кожа. Тук събрахме 5 съвета, вдъхновени от холандския начин на живот, които помагат за поддържането на здрава кожа и природна красота.

1. Свежият въздух осигурява добър сън.

В Холандия традицията е винаги да се спи на отворен прозорец. Така стаята се изпълва със свеж въздух, независимо колко е студено навън. Ефектът е – здрав сън, повече кислород към мозъка и в клетките на кожата и добър външен вид.

2. Студени душове.

Говорейки за студа, това е още една изпитана техника в Холандия. Популярно е след горещия душ всеки да завършва банята си с леден душ. Това е истинско СПА изживяване, което в крайна смета има много ползи за здравето. Разбира се и за красотата: кожата се стяга, а косата придобива блясък.

3. Маски за коса и за лице.

В Холандия тази традиция се предава от поколения и е част от ежедневната рутина. След дълга и напоителна овлажняваща кожата баня, всички кремове и техните съставки попиват много добре в кожата.

4. Закон за хидратацията.

В Холандия сякаш има такъв и всички го следват: повечето хора пият минимум по 10 чаши вода на ден, но със стайна температура.

5. Колоездене

Да, това също е част от навиците за добро здраве, съответно и за поддържане на красотата. Въздух, тренировка, динамика – няма по-лесен начин за запазване на младостта. Освен чист въздух за кожата, получавате и допълнителна доза кардио. Изпомпването на кръв е чудесен начин да получите сияйна кожа отвътре.

А универсалната мъдрост от Холандия, която е добре да бъде "опакована за експорт" по целия свят, е да се наслаждаваме на добрите моменти в живота, да бъдем оптимисти винаги и да се смеем. Това са все безплатни и ефективни начини да поддържаме здравето и красотата си.


messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser