Преминете към основното съдържание

5 неща, които жените харесват в другите жени

Може да изглежда невероятно, но за някои неща ни интересува друго женско мнение

Ако се чувствате гузни, че всеки ден се съобразявате с мнението на други жени за вас, спокойно – не сте сами. Глобално изследване, проведено от британски производител на бански костюми е установило, че 50% от жените всеки ден критично оценяват външния вид на други жени, а ако тази оценка се извършва на плажа, процентите скачат на 80%. Търсим признаци на лек целулит, оценяваме дали прическата е модерна, сравняваме обиколката на талията и изпадаме в униние, ако резултатите не са в наша полза.

Според статистиката, 1 от 10 жени иска да изглежда по-добре от останалите, а в същото време 40% признават, че ежедневната конкуренция им действа на нервите.

Причината за това любопитство е не само съперничеството – жените знаем колко е трудно да поддържаме стройна фигура, безупречен грим и красива коса. Ето защо конкурентките ни провокират подобен интерес. Още повече, комплимент, идващ от същия пол, се оценява по-високо от този, идващ от мъж.

На какво обръщат внимание жените, когато видят друга жена?

#1. Дрехите

Гениална нова пола, обувки от нова колекция, нереално високи токчета – това може да бъде оценено само от друга жена. Тук не става дума за съперничество (или поне не само за това) – гледаме за примери и се опитваме да копираме, ако ги оценим по достойнство. Това означава, че ни е харесал външния вид на жената. Това също е и още една причина да се опитваме да изглеждаме добре. Нима не действа мотивиращо?!

#2. Коса, кожа и нокти

Само една жена знае колко време, внимание и средства изисква поддържането на качествен маникюр, прическа и кожа. Отличният външен вид изисква ежедневна борба. В противен случай гримът само добавя няколко години отгоре към реалната ви възраст.

#3. Поведение

Ефектът, който произвежда една непозната жена, само на 20% зависи от думите, които използва. Освен вербалните, по-голяма роля за първото впечатление играят дрехите, външния вид или прическата, но един от основните маркери е поведението. Жестове, мимики, поглед, дори шегите – всичко това издава дали една жена е уверена и със самочувствие. Походка, леко завъртане, повдигане на брадичката, смело поведение в неочаквани ситуации – това са убедителните признаци за успех.

#4. Фигура

Тук жените и мъжете са на едно мнение – големи гърди, дълги крака, стегнати бедра, повдигнато дупе и тънка талия предизвикват не по-малко интерес у жените, отколкото у мъжете.

#5. Парфюм

Парфюмът е сред невербалните сигнали, които създават първото впечатление. Според законите на ароматерапията, най-привлекателните мъже и жени ухаят на ванилия, жасмин и пачули. Ако ги разпознаете на друг човек, който принципно не харесвате, подсъзнателно той ни става симпатичен.


messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser