Преминете към основното съдържание

5 неща, които не знаехме за Мей Мъск

Майката на ексцентричния милиардер Илон Мъск има интересен живот
© getty

Вече от 50 години Мей Мъск работи като модел, в това число и plus size. Снимала се е в клипа на Бийонсе Haunted. Тя е лицензиран диетолог с две висши образования в сферата на науката за храненето. Майка е на три деца, като един от тях е милиардерът Илон Мъск, собственик на Tesla Motors, Space X и PayPal. Дъщеря й е телевизионен продуцент, а другият й син е ресторантьор.


ПРАВИЛА ЗА ДОБРО ЗДРАВЕ ОТ 67-ГОДИШНИЯ МОДЕЛ МЕЙ МЪСК


Но има още интереси факти около Мей. Ние открихме още 5! 

Ето кои са те:

ТЯ ИМА БЛИЗНАЧКА

Оказва се, че Мъск има сестра близначка на име Кай. Факта, че двете сестри редовно се виждат и поддържат контакт онлайн доказва, че са много близки. Има много близнаци, които не могат да се похвалят с подобни взаимоотношения, камо ли ,ако са прсто братя и сестри.  

ИЗРАСТНАЛА Е В ЮЖНА АФРИКА

Когато е на 2 години, семейството й се мести от Канада в Южна Африка, където и близначките отглеждат децата си. Лион Риве, синът на Кей, в неотдавнашно интервю за Vanity Fair разкрива колко трудно е било на майка му и лелята му да се грижат за тях. Мей и Кай са работили всеки ден от 7 до 11 през нощта. "Израснахме, мислейки, че хората това правят. И, че това е, което се очаква и от нас", казва той в интервюто си.

БАЩА Й Е ПРИЧИНАТА ЗА АВАНТЮРИСТИЧНИЯ ДУХ НА ЕЛОН

Още от ранна възраст, Елон Мъск и братовчедите му са имали приключенски дух. Елън споделя в свое интервю за бащата на Мей, "Нашият дядо беше всъщност американец, от Минесота ... Той имаше малък частен самолет, с което летяхме навсякъде из Африка и Азия. Той беше първият, който летеше с частен самолет от Южна Африка до Австралия без никакви електронни уреди, затова мисля, че имаме късмет, че сме живи и сме тук. Може би този авантюристичен дух е и във всички нас."

МЕЙ Е В СЪЩАТА АГЕНЦИЯ, В КОЯТО СА И ДЖИДЖИ ХАДИД И ЖИЗЕЛ БЮНДХЕН

През 2016 година Мей Мъск подписа с IMG Models. От тогава, тя е редовна на подиума на Седмицата на модата в Ню Йорк. Обсъждайки опита си пред Ню Йорк Таймс, тя споделя: "Преди около година дефилирах за Малан Бретън, който ме намери във Facebook. Работила съм за Bloomingdale’s, Macy’s, Eileen Fisher. Но не и за Седмицата на модата. Те не търсят жени на около 70 години." Е, изглежда, че нещата са се променили в кариерата на Мей.

ТЯ НЕ СМЯТА ДА СЕ ПЕНСИОНИРА

В интервюто си за Ню Йорт Таймс Мей сподели, че не мисли да се отказва от работата си, независимо от възрастта й. Тя споделя, "Времената се променят. Има голяма промяна в света. Хората живеят по-дълго и се наслаждават повече на живота си и знаят, че няма да изчезнат на 65 години, когато се пенсионират. Никога няма да се пенсионирам. Майка ми никога не се е оттегляла от работата си. Ще работя, докато никой не ме иска вече, а след това ще намеря нещо друго. А, да и винаги ще съм диетолог, който прави изследвания за храненето, което искрено обичам да правя."

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser