Преминете към основното съдържание

5 неща за връзката ви, за които на никого не трябва да разказвате

Какво си струва да премълчавате в разговор с приятели?
© iStock

Едва ли може да срещнете жена, която никога не е обсъждала с приятелка връзката си – в това няма нищо осъдително. Често подобни разговори могат да ви успокоят или да ви дадат решение за сложна ситуация. Но според психолозите има неща, които трябва да си останат само и единствено между двойката.

Когато сексуалният ви живот не е активен.

Ако от няколко месеца сексуалният ви живот в двойката липсва, а този момент ви напряга, вероятно първата ви мисъл е да споделите това с приятелка. Тя обаче е твърде вероятно дави каже, че няма нищо притеснително, което ще ви успокои и едва ли ще вземете мерки за промяна на това статукво в интимния ви живот.

Всъщност липсата на секс е първият признак, че съвсем скоро в отношенията ви ще настъпи криза. Ако сте изправени пред подобен проблем, първото, което трябва да направите, е да го обсъдите с партньора си. Ако не виждате развитие, обърнете се към психолог.

Когато ви се иска да кажете гадости по адрес на партньора си.

Да обиждате партньора си – това трябва да е тема табу за вас. Както очи в очи, така и зад гърба му. Но, ако очи в очи имате шанс да му се извините на момента, то казаните зад гърба му думи може да ви струват отношенията. Ако ви се иска да си го изкарате върху него, всмето да вдигнете телефона, идете в залата и вдигайте тежести – успокойте адреналина.

Когато партньорът ви разказва на глас сексуалните ви фантазии.

Не си струва да обсъждате сексуалните предпочитания на партньора си с приятелките си – съгласете се, че няма да ви е приятно той да обяви на глас какво ви възбужда. Това са най-съкровените тайни на всеки от вас, които трябва да си останат такива. Все пак така се оправдава доверието.

Когато един от двамата е изневерил.

Не всички изневери завършват с раздяла. Някои жени са способни да простят напълно на партньора си. Което не може да се каже за нейните приятелки или роднини. Ако искате да запазите отношенията си, не си струва да разказвате какво се случва между вашите 4 стени.

Когато партньорът ви има финансови проблеми.

Мъжете крайно болезнено възприемат своята финансова несъстоятелност. Ако разбере, че сте обсъждали с приятелки неговите финансови провали, може да го разстрои много. Да не говорим, че в бъдеще едва ли ще ви се довери, а и за него ще бъде сложно да възстанови репутацията си.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser