Преминете към основното съдържание

5 нови летни заглавия за любовта в различните й форми

Еротика, любов след развод, забранена любов, царска любов, споделена любов – лятото предразполага към... любов
Летни заглавия за любовта в различните й форми.
Летни заглавия за любовта в различните й форми.

Жан Жьоне - „Дневникът на крадеца“ - певец на злото, на еротизма, на насилието и на хомосексуалната любов.

 Жан Жьоне - „Дневникът на крадеца“

Повествователят Жан разказва за живота си в Испания, за любовниците си Салвадор и Стилитано, Арман и Робер, за кражбите, чрез които се препитава, за завръщането си в Париж и новите си любовници, и новите кражби. Изисканият стил, богатият и красив език, чрез които Жьоне разкрива един маргинален свят, видян в оригинален ракурс, силните, запомнящи се образи превръщат романа в шедьовър, а автора му – в класик на модерната литература.

Певец на злото, на еротизма, на насилието и на хомосексуалната любов, Жан Жьоне е бил високо ценен от интелектуалци като Кокто, Сартр, Бовоар, Джакомети, Матис. Кокто го спасява от доживотен затвор, а Сартр му посвещава философското есе „Свети Жьоне, комедиант и мъченик”, чрез което иска да докаже, че „геният не е дарба, а изход от най-отчаяните положения”.

От издателство Колибри

Маргарет Мацантини - „Никой не се спасява сам“ - една история за наскоро разведени, объркани и разочаровани

Маргарет Мацантини - „Никой не се спасява сам“

Лятна вечер в Рим, един мъж и една жена на маса в ресторант на открито. Наскоро разведени, объркани, наранени, разочаровани, с две малки деца, заченати с любов, превърнали се в пленници на нелюбов. Неканени нахлуват спомени за началото, заредено с копнежи за хармония и вечност, за по-късните уж дребни пререкания и упреци, попарили надеждите и обичта, за горчивите изневери, за неизлечими травми от детството, оставили траен отпечатък върху поведението и взаимоотношенията им. Банален сценарий, повтарящ се и едновременно много различен. Мацантини е от онези писатели тънки душеведци, които съумяват да откроят нюансите, придаващи на една емоционална драма индивидуален характер и неповторимост. Защото съпружеският живот е изпитание, което всяка двойка по свой начин посреща, преодолява или се пречупва под тежестта му.Това е история дълбоко лична, на Делия и Гаетано, две изгубени души в един неуютен свят. А възраждането от пепелта и спасението – те са в нечий пристан и в нечия магия за любов.

Романът "Никой не се спасява сам" на световноизвестната италианска писателка Маргарет Мацантини се продава в огромни тиражи, получава престижната литературна награда “Флаяно” и е преведен на десетки езици.

От издателство Колибри

Карън Мак, Дженифър Кауфман - „Любовницата на Фройд“ - дързък и провокативен портрет на забраненото желание, който свързва легендарния психоаналитик с Мина Бернейс, сестрата на съпругата му Марта.

Карън Мак, Дженифър Кауфман - „Любовницата на Фройд“

Разказът в „Любовницата на Фройд“ тече от името на Мина и не се свени да нахлуе в интимния живот на Зигмунд Фройд, за да разбули дълбоко пазена семейна тайна за неговия „женски кръг“. Имал ли е Зигмунд Фройд любовна връзка със сестрата на своята съпруга?

И повлияла ли е тя върху радикалните открития на бащата на психоанализата? Вдъхновен от множеството спекулации по тази тема, „Любовницата на Фройд” смело развенчава митове и осветлява двойствената същност на един егоцентричен свят, в който жените са музи, но и сенки, обречени самотно да кръжат около самовлюбената фигура на гения.

От издателство Колибри

Венелин Митев - „Големите любови на български царе, министри и авантюристи“

Венелин Митев - „Големите любови на български царе, министри и авантюристи“

На 42 години Иван Асен II се жени за 15-годишна. Министерша става любовница на княз Батенберг и му ражда 9 деца…Майката на Фердинанд обикаля цяла Европа, за да му намери булка. Княз Кирил се хвали, че е имал над 6000 жени. Симеон II разваля два годежа, за да се ожени за доня Маргарита. Жената на премиера Тодор Бурмов за 5 месеца купува 66 имота. В първата си брачна нощ Екатерина Каравелова изпъжда мъжа си Женски гащи свалят Стефан Стамболов от власт. Министершата Констанца Ляпчева върти любов с бандит. Първата жена на Георги Димитров полудява от ревност. Голи снимки изяждат главата на Антон Югов. Българка става метреса на най-големия гангстер на Америка.

За тези и за още над 50 други невероятно любопитни история от интимния живот на владетели, премиери и министри, банкери и военачалници, бунтари и авантюристи разказва в новата си книга дългогодишният журналист Венелин Митев. Той ни пренася в света на изпепеляващите страсти, любовите и изневерите – от най-баналните до най-шумните бракове и разводи, пороци и коварства, заговори и преврати, трагедии и звездни мигове, за които няма да прочетете в академичните изследвания и в учебниците по история. Книгата предлага и уникални снимки, някои от които се публикуват за пръв път, благодарение на редактора Петър Величков.

От издателство Книгомания

Дженифър Нивън - „Всички наши места“ - историята на момиче, което се учи как да живее от момче, което иска да умре.

Дженифър Нивън - „Всички наши места“

Теодор Финч е запленен от идеята за смъртта. Всеки ден той обмисля различни начини, по които може да умре. Но и всеки ден търси и намира нещо, заради което да живее.
Вайълет Мърки живее за бъдещето и брои дните до завършването, когато ще избяга от малкия град в Индиана и от мъката, която я задушава, след като внезапно загубва сестра си. Срещата на Финч и Вайълет, шест етажа над земята, се оказва съдбоносна и за двамата. И когато тази странна двойка обединява усилията си в училищен проект за забележителностите в родния им щат, младите хора поемат на пътешествие, което ги отвежда на невероятни места – величествени, обикновени, красиви, грозни, странни, изненадващи. Също като живота! И както често се случва, се оказва, че най-ценните уроци се научават по най-необичайния начин.

Това е емоционална и трогателна история за споделената любов, за пълноценно изживения живот и за двама млади хора, които се откриват един друг, докато стоят на ръба...

От издателство Enthusiast

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser