Преминете към основното съдържание

5 предимства на ежедневния секс

Добра фертилност и вагинален вакуум са само част от тях
© iStock

Колко често правите секс? Веднъж в седмицата, веднъж в месеца или веднъж на ден? Казват, че именно по този показател може да се разбере „възрастта“ на двойката. Според статистиката, ежедневният секс е характерен за страстта в една свежа връзка. След това честотата на сексуалните игри значително намалява – 2-3 пъти в седмицата, 2-3 пъти в месеца... Това отчасти е обяснимо – работа, домашни задължения, грижа за деца – практически времето за секс намалява, силите също. От това страдат интимните отношения. Всъщност ежедневният секс според сексолозите е панацея за много проблеми.

Укрепва отношенията

Интимната близост е като психологическо „лепило“ за отношенията между хората, които се обичат. Каквито и общи духовни интереси да имат, колкото и общи приятели да ги радват, ако физическият контакт между двама души изчезне, те постепенно си стават чужди един на друг.

Сексът създава общо пространство, което позволява да се усещате по-добре един друг, да отгатвате желанията и настроенията си интуитивно. Колкото повече време се отделя на секса между съпрузите, толкова по-добре работи семейният механизъм.

Доктор Секси

Ежедневният секс позволява на мъжете със слаба сексуална конституция да подобри своята фертилност, което се дължи на постоянното обновяване на биологичния материал. За силния пол сексът е като профилактика срещу ракови заболявания. Малко са тези, които знаят, че в резултат на сексуалната активност, простатната жлеза се лишава от вредни канцерогени.

Жените благодарение на ежедневния секс поддържат тонуса на матката си. Също така укрепват нервната си система и повишава имунитета. Ежедневният секс помага да поддържате стегнати влагалищните си мускули, както и да изпълнявате лесно по време на секс т. нар. „влагалищен вакуум“ - да вкарвате навътре във влагалището си мъжкия член, без да използвате ръцете си.

Еликсир за вечна младост

С възрастта и при мъжете, и при жените естествено намалява нивото на половите хормони, което е причина за полова дисфункция и преждевременно остаряване. Редовната интимна близост повишава нивото на свободните хормони в организма и по този начин удължава неговата активност.

© iStock

Вместо сутрешна загрявка

Поколението на хората, които стават от стола в офиса само, за да пият кафе, със сигурност трудно стигат до фитнеса. Физическото натоварване е снижено до минимум в ежедневието ни. При подобен застой организмът ни започва да боледува и да затлъстява. Но ежедневните секс занимания помагат да се избавим от този проблем. „Простите секс движения“ помагат срещу сърдечно-съдовите заболявания и поддържат нормално тегло. Подобна 5-минутна физзарядка е доста приятна.

Психологическа рехабилитация

Настроението на хората, които правят секс всеки ден, значително се подобрява. По време на секс се отделя хормона на щастието – ендорфин. Това намалява риска от депресии и въздействието на стреса върху организма. По-просто казано – ако шефът ви ви е нахокал или сте се скарали с някой в градския транспорт, приберете се и правете секс (може и преди да се приберете): това ще помогне на нервните клетки да се справят в тези напрегнати моменти.

Ежедневният секс помага за повишаване на самочувствието и на мъжа, и на жената, както и увеличава насладата от живота.

Автор Люба Вангелова

Още по етикети

секс , емоции
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser