Преминете към основното съдържание

5 предимства на живота в кралското семейство, на които можете да "завидите"

Въпреки че да бъдеш част от кралското семейство е огромна отговорност, тази роля все още има много положителни аспекти. Кои са по-интересните от тях?

Животът на членовете на кралското семейство е коренно различен от реалността на обикновените граждани - освен че имат огромен брой официални задължения, монарсите трябва стриктно да следват кралския протокол, внимателно да следят публичния си имидж и да спазват много по-сложни правила, които са чужди на обикновените хора. Независимо от това, статутът на член на кралското семейство дава много привилегии - от възможността да използва услугите на личен стилист до правото да реквизира всеки кораб от британския флот.

Специални забавления за деца


Децата на членовете на кралските семейства, подобно на техните родители, имат определени „бонуси“, които не са достъпни за останалите – например наследниците на херцозите на Кеймбридж имат възможността да играят в луксозна двуетажна детска къща, подарена на кралица Елизабет през 1932 г. за нейния рожден ден. Игралната къща има сламен покрив, осветление, водопровод и дори собствена кухня - наистина кралски мащаб.

Личен стилист, който пробва обувки

Графикът на кралица Елизабет винаги е бил доста натоварен - британският монарх присъства на редица срещи и обществени събития всеки ден, много от които включват активно забавление (поне в по-младите й години). Ето защо удобните обувки са един от основните елементи в гардероба на Нейно Величество.

Според личния стилист на Елизабет II Анджела Кели тя винаги първа обува обувките на монарха, за да провери колко са удобни. „Нейно Величество няма много време и тъй като имаме еднакъв размер обувки, винаги първо проверявам обувките й“, разказва стилистката в книгата си „Другата страна на монетата: кралицата, стилистът и гардеробът“.

Икономия на време за миене на зъбите

Поддържането на орална хигиена не отнема чак толкова много време, но принцът на Уелс смята друго. Според бившия иконом на принцеса Даяна Пол Бърел, най-големият син на кралица Елизабет винаги давал специални инструкции на един от тримата си помощници - принц Чарлз искал да някой от тях да изстиска около три сантиметра паста за зъби върху четката предварително, за да не го направи сам.

Гайда вместо обикновен будилник


Събуждането всеки ден под стандартните звуци на будилника не е най-приятният сутрешен ритуал. Кралица Елизабет обаче има възможност да го избегне, защото вместо с будилник, Нейно Величество се събужда от звука на шотландската гайда.

Длъжността на Гайдар на суверена (Piper Of The Sovereign) съществува от 1843 г. - всеки ден в девет сутринта човекът, заемащ този отговорен пост, трябва да свири на гайда в продължение на петнадесет минути под прозорците на резиденцията, където се намира монархът (било то Бъкингам, Уиндзор или Балморал).

Правото да реквизира всеки кораб на британския флот


До 1997 г. кралица Елизабет имаше на свое разположение луксозната яхта Royal Yacht Britannia, която след това беше изведена от експлоатация. В момента монархът няма воден транспорт, но на теория, според установените закони, тя може реквизира всеки кораб от британския флот по всяко време за „кралска служба“.

Още по етикети

Кралско семейство
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser