Преминете към основното съдържание

5 причини да изберете електронен четец за отпуската си

Освен, че има вграден речник и помага за общуването, електронният четец побира до 2000 книги

Периодът на отпуската е очакван не само заради приключенията и смяната на обичайното ежедневие, но и заради възможността да се отдадете именно на това, което в ежедневието не винаги успявате да направите. Четенето на книги е сред тези неща.

Удобството на електронните книги отдавна е доказано. Все пак се открояват 5 важни основания да носите електронния четец по време на отпуската навсякъде със себе си.

1. Лек багаж.

За да започнете пътуването си лесно и приятно, преценете тежестта и обема на багажа още у дома. Не взимайте списания и книги на принципа „да има за всеки случай”. Електронният четец побира до 2000 книги, а тежи само 200 грама - пристрастяващо голям обем литература може да тежи едва колкото половин стандартна книга.

2. Чакането може да бъде приятно.

Само за момент си припомнете колко време прекарвате в чакане на транспорт по летища и гари, в безкрайни скучни часове в самолети и влакове. Компанията на добрата книга ще превърне това време във вълнуващо приключение. С електронния четец времето може да мине неусетно, където и да се намирате.

3. Забавление на слънце.

Често се чудите дали да си вземете таблета при пътуване. Ще прекарвате повече от времето на открито, така че няма да можете да гледате филм или да сърфирате в интернет – TFT екранът на таблета блести на слънцето. Екраните на електронните четци от типа „E Ink” запазват оптичните си свойства и позволяват комфортно четене дори и на пряка слънчева светлина. Така, дори под ярките слънчеви лъчи, с електронния четец вие ще имате възможност да се наслаждавате на четенето, излежавайки се на плажа, край басейна или високо в планината.

4. На почивка без зарядни.

Индикаторът за зареждане на батерията – най-често срещания дразнител по време на ваканция. Толкова е досадно да зарежеш сиестата, за да търсиш наоколо контакт за зарядното устройство! Екраните „E Ink” черпят енергия само при прелистване на страниците, така че батериите на електронните четци издържат средно по един месец активно четене.

5. Личен преводач.

PocketBook може да е чудесен помощник в общуването - вградените речници позволяват бърз и удобен превод на съответната чужда дума – въвеждате думата в прозореца за превод и вече имате резултата.

Електронните четци помагат и за преодоляване на следотпускарската депресия. Доказано е, че ако ваканцията е била изпълнена с интересни интелектуални занимания – като познавателни екскурзии или четене на книги – това значително намалява тревожността в периода след отпуската.

Още по етикети

релакс , култура , книги
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser