Преминете към основното съдържание

5 причини да отидете в Индия

...поне веднъж в живота си!
© iStock

Една от най-старите държави в света се слави с многото си невероятни особености. Бидейки огромна държава, Индия може да се похвали с различни климатични условия и впечатляващо многообразие на флората и фауната. Много развити държави не притежават подобна богата култура. Ако всеки път си казвате, че трябва да посетите Индия, ето поне 5 причини, които ще ви убедят, че държавата в този тайнствен азиатски регион е задължителна дестинация.

Ето 5 причини, заради които трябва да посетите Индия поне веднъж в живота си.

#1. Невероятно многообразие

© iStock

Индия е страна с невероятно многообразие в истинския смисъл на думата – всеки ъгъл е готов да ви предложи нещо уникално. Особено ярки и впечатляващи са цветовете на тъканите, от които се правят роклите и саритата. В Индия има много тъкачески работилници, всяка от които им собствена технология и майсторство, с характерни за нея цветове и шарки.

#2. Регионална кухня

© iStock

Поразително е количеството на разнообразни национални блюда в Индия. Например северната индийска кухня ястията се поднасят в специални съдове с гъст сос и специфичен хляб. На Изток непременно ще ви нагостят с риба, чапати и ориз. На юг непременно опитайте особените ястия като досу, индийски елен и идли.

#3. Религиозни фестивали

© iStock

Религиозното многообразие в Индия предполага огромно количество фестивали в различните части на страната. Всеки месец се празнува някакъв фестивал, по време на който може да се възхитите на уникалността и зрелищността на тържествата.

#4. История и архитектура

© iStock

Архитектурата на Индия е известна по света – тук се срещат индосарацински, индоевропейски и монголски архитектурни стилове, както и различни модели на уникални архитектурни дизайни. Всеки паметник на архитектурата е приказен шедьовър, а много от тях са включени в списъка на световното културно наследство, включително и Тадж Махал – едно от 7-те чудеса на света.

#5. Духовност

© iStock

От древни времена Индия е известна като център на духовността. Едни от най-значимите и разпространени религии по света са възникнали именно в Индия. А йога е практика, която е нормално ежедневие за всеки обикновен индиец. 

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser