Преминете към основното съдържание

5 причини, поради които Кейт и Меган не намериха общ език

Анализираме най-болезнените моменти в историята на двете кралски снахи.

Сред последиците от скандалното телевизионно интервю на принц Хари и херцогиня Меган е окончателно разрушената им връзка с кралското семейство. Пресата обаче пише за враждата между херцогинята на Съсекс и етърва й вече повече от година. Но защо Кейт и Меган не успяха да станат съюзници в двора?

Покровителствено отношение от страна на Уилям и Кейт

Широко известно е, че отношенията на Хари с по-големия му брат започнаха да се влошават в момента, когато Уилям посъветва влюбения си брат да не бърза да се обвързва с Меган. Той бе на мнение, че една двойка трябва да се опознае по-добре, преди да се ожени. Според някои съобщения съпругата му Кейт е изразила същото безпокойство. Едва ли този факт е останал скрит от Меган, която от самото начало подозира херцозите на Кеймбридж във враждебност.

Взаимно неразбиране

След „развода“ на Хари и Меган с Бъкингам стана известно каква е била атмосферата в двореца през първите месеци от престоя на мис Маркъл във Великобритания. Медиите неведнъж намекваха, че Кейт проявява „студенина“ към потенциалната си снаха, но всъщност фактът е, че жените просто не успяха да намерят общ език.

Злополучният чорапогащник

Пред Опра херцогинята на Съсекс заяви, че конфликтът й с двореца започнал именно заради слуховете за враждата й с етърва й. Тогава медиите писаха, че Меган е разплакала Кейт при спор дали малките шаферки трябва да носят чорапогащници. Но според Маркъл всичко е било точно обратното: именно тя се е разплакала, неспособна да устои на силата на емоциите по време на подготовката за сватбата си. Случката, която уж бе забравена, се превърна в малкото камъче, което преобърна колата на отношенията им.

Непримиримост

В интервюто Меган намекна, че след кавгата заради чорапогащниците Кейт се опитала да се помири с нея, като й изпратила цветя, и нарече снаха си „добър човек“. Голяма част от тази история остава неясна, тъй като само едната страна се изказа публично. Някои медии твърдят, че всъщност и двете снахи са плакали. Други пишат, че цветята, изпратени от Катрин, са „хвърлени в кошчето“ и не може да се говори за някакво помирение.

Благотворителна фондация на Уилям и Хари

Братя бяха свикнали да реализират своите проекти чрез The Royal Foundation, но с течение на времето между тях възникнаха разногласия. Хари търсеше практически подход в борбата за опазването на дивата природа, докато Уилям искаше да даде възможност на местните общности да си свършат работата сами. Херцозите на Съсекс бяха разочаровани, че Кейт и Уилям не отделят достатъчно време за проекта, тъй като графикът им беше все по-натоварен с държавни дела, свързани с бъдещите им роли на крал и кралица.

Говори се, че Кейт и Меган са били в конкуренция коя от тях ще заеме мястото на принцеса Даяна като основен хуманитарен активист в представата на масите. В крайна сметка Уилям и Хари трябваше да уредят своеобразен „развод“: през лятото на 2020 г. те разделиха фондацията, наследена от майка им, за да се занимават отделно с благотворителни инициативи.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser