Преминете към основното съдържание

5 причини за опадане на миглите

Как да се грижите за ресниците си правилно

Дългите и гъсти мигли са съкровена мечта на всяка жена. С красивите мигли погледът е по-изразителен, чувствате се по-уверени. Освен това те предпазват очите от прах, мръсотия и пот. Така че без мигли сме буквално за никъде.

Но от стреса и липсата на витамини техният брой забележимо намалява, а в някои случаи спират да растат. Ако сте изправени пред такъв проблем, тогава има сериозна причина да помислите за здравето си и бързо да предприемете необходимите мерки.

1. ЛИПСА НА ВИТАМИНИ

Ако често се подлагате на диети, ядете небалансирано и еднообразно, пропускате хранене и често злоупотребявате с fast food, тогава миглите ви със сигурност ще изпаднат. За здравословен растеж на миглите е необходимо голямо количество микроелементи и витамини: желязо, магнезий, витамини А, В и Е, както и биотин. Яжте разнообразно, включете в диетата повече пресни зеленчуци, плодове, риба, месо, билки, ядки, така че тялото да получава достатъчно.

2. КОЖНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Това може да е сериозна причина за загуба на мигли. Невродерматит, херпес, псориазис и други заболявания, които се появяват в областта на клепачите, причиняват дискомфорт, дразнене, кожата ви сърби и неволно търкате очите си с ръце. Такова агресивно външно влияние води до загуба на мигли. В подобни случаи е най-добре да не се самолекувате и да отидете на лекар. Откажете се от грима за известно време, за да намалите дразненето на кожата. Използвайте само хипоалергенни продукти без аромати и синтетични добавки.

3. ХОРМОНАЛЕН ДИСБАЛАНС

Този проблем води до отслабване на защитните функции на организма, което впоследствие води до липса на витамини и в резултат на това до загуба на мигли. Твърди се обаче, че в такива случаи загубата на мигли е временна. Преди да закупите серуми за растеж е по-добре да се консултирате със специалист.

4. НЕПРАВИЛНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЩИПКИ ЗА ИЗВИВАНЕ НА МИГЛИ

Използвайте кърлинг щипките само на "чисти" мигли, преди да нанесете спирала. Ако къдрите боядисаните мигли, рискувате да повредите структурата им и да ги загубите.

5. НЕКАЧЕСТВЕНА СПИРАЛА

Това са спирали, които съдържат синтетични добавки, аромати, активни съставки, които дразнят лигавицата и кожата. Внимателно проучете състава и се опитайте да изберете продукт от доказани марки. Не забравяйте да сменяте спиралата си на всеки два до четири месеца: в капсулата се натрупват голям брой вируси и бактерии, което може да доведе до възпаление.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser