Преминете към основното съдържание

5 прости сутрешни навика, които ще ви помогнат да отслабнете

Правила за балансирано хранене през целия ден - без преяждане и без много калории.

Начинът, по който започваме деня, влияе върху това колко успешни и плодотворни ще бъдат останалите часове. Някои сутрешни навици създават настроение и ви помагат да се придържате към плана през целия ден, да останете в добро настроение и да се храните балансирано. Ето кои са те.

1. Вечеря с високо съдържание на протеини

Последното хранене за деня оказва значително влияние на тонуса ни на следващата сутрин. Ако вечерята ви е била богата на протеини, на сутринта няма да имате силно чувство на глад, което означава, че можете да направите избор в полза на здравословна закуска и разумна порция. За разлика от това, вечерята с въглехидрати ви кара да се събудите гладни и да се нахвърлите на прости въглехидрати, които водят до скокове на инсулин и прием на много калории. В допълнение, протеинът отлично поддържа метаболизма през нощта, което означава, че по време на сън се изгарят малко мазнини.

2. Светлина

Слънчевата светлина има огромно влияние върху организма ни: тя не само ни събужда сутрин, но и помага за отслабването. Дневната светлина активира метаболизма дори при облачно време. Ако ускорите метаболизма си веднага след сън, автоматично изгаряте повече калории. Дръпнете завесите, вдигнете щорите и пуснете слънцето в стаята си.

3. Оправете леглото

Какво общо има отслабването с оправеното легло? Това е психологически трик, но също така може да ви помогне да отслабнете. Тези, които оправят леглото си сутрин, демонстрират сила на волята. А силата на волята при отслабване винаги е полезна. За подсъзнанието подобен трик е свързан с факта, че вие контролирате живота си и следователно храненето си.

4. Закуска

Не се отказвайте от нея, ако искате да отслабнете. Балансираната закуска ви помага да избегнете преяждане и похапване на вредни храни. Ако тялото ви получава всички важни хранителни вещества сутрин, е по-вероятно да ядете по-малко калории през целия ден. Идеалната закуска е смес от сложни въглехидрати и протеини, като бъркани яйца с пълнозърнест хляб или овесени ядки с натурално кисело мляко и плодове. Но ако не можете да ядете нищо сутрин или практикувате периодично гладуване, не е нужно да се насилвате да ядете.

5. Претегляйте се редовно

Цифрите на кантара не винаги отразяват реалното състояние на нещата и е по-добре да следите сантиметрите и вътрешното си усещане. Претеглянето сутрин по едно и също време (за предпочитане на празен стомах) е чудесен навик за тези, които искат да опознаят по-добре тялото си и да следят теглото си. Кантарът ви помага да се ориентирате и да разберете от какъв вид храна се подувате или наддавате килограми. Освен това можете да компенсирате наддаването на тегло на следващия ден с по-леки ястия или интензивни тренировки.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser