Преминете към основното съдържание

5 сънища, които трябва да се разчитат правилно

Обясняваме, например, защо е добре да сънувате водопад, а не река
© iStock

Главният психоаналитик на 20-ти век, д-р Фройд, не случайно толкова дълго и дълбоко е анализирал сънищата. Той е първият, който разбира, че те са именно нашите тайни желания. Фройд разграничава три типа сънища - условни, случайни и универсални. Точно третият вид е този, който смятаме за важен източник на информация за живота на сънуващия. 

Ето и някои от най-често сънуваните символи, които ще ви научат да разбирате по-добре себе си и важните етапи от живота ви.

© iStock

ДЕЦА

Ако сънувате деца, това е не знак, че мислите за увеличаване на потомството. Най-често бебето символизира детето в нас. Психологът Дейвид Лоф, например, вярва, че сънищата с деца говорят за подсъзнателната нужда от любов, грижа и внимание. Също така, малките деца могат да означават някакво важно начало - нова страница в живота, раждането на една идея. Но американският психолог Джордж Милър направи извод от практиката си, че жена, която се грижи за дете в сън, скоро ще бъде измамена от тези, които са и най-близки. 

ЖИВОТНИ

Сънищата с животни имат много тълкувания. Те се сливат в един нюанс - отразяват природа на човека, нашето основно "Аз". Правилото на стереотипните асоциации не действа тук. За да разберем какви емоции символизират животните или домашните любимци, които се виждаме в сънищата си, е необходимо да се разбере индивидуалният житейски опит, свързан с тях. Например, ако в живота си се мъчите от неустоим страх от кучета, независимо от факта, че кучето е символ на един верен приятел, в съня, ако ви преследва то, това може да говори за потиснати емоции, нарастващо безпокойство или за начин за решаване на проблеми присъщи на вашата природа - чрез бягство. Най-общо казано, ако сте сънували животно, тогава най-вероятно мечтаете да забравите за задълженията, отговорността и да се отдадете на чувствата. Малките животни служат като символ на инфантилната природа и нежеланието да се взимат зрели решения.

ВОДА

Водата е един от най-често срещаните и следователно най-трудните за интерпретиране знаци. Като правило тя се отнася до вътрешното емоционално състояние - енергията на сетивата. Всичко зависи от неговото състояние и цвят. Така че чистата вода олицетворява прилива на радост и любов, калната - разочарование, неудобни обстоятелства, болест. Бързият поток на реката може да означава нов обрат на съдбата, който не можете да контролирате. Изходът от водата на сушата е самотата преживяна в детството. Липсата на вода и жаждата в съня е символ на стагнация, липса на жизненоважна енергия. Водопадът, напротив, служи като предвестник на пречистването и ново начало.

ПАДАНЕ

Французите смятат падането в съня като хубав символ, само ако веднага след като сте паднали станете. За жените сънят с падане от високо и силният страх от него може да означава преодоляване на значителни трудности (въпреки че, ако се ударите, когато паднете това означава финансови загуби). Психолозите интерпретират падането в съня като желание сънуващият да предаде и да признае безпомощността си в някаква ситуация.

© iStock

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser