Преминете към основното съдържание

5 съвета как да се храните здравословно, когато сте на път

Дали ще пътешествате за един ден или за няколко часа, въпросът с храната и храненето е важен. Има някои тънкости, които ще ви помогнат да не „разбутате“ здравословния си режим на хранене. Едновременно ще може да се наслаждавате на спонтанността и вълнението от новите места.


Носете си бутилка за многократна употреба

Водата е най-добрият приятел на човека, особено по време на път. Шофиране на дълги разстояния, полети, дълги преходи – тя помага да запазите енергията си и да отстраните от организма си всички вредни токсични вещества. Не забравяйте да пиете често, а може да добавите към водата лимон или други свежи плодове, за да я обогатите на витамини.

Опаковайте цели плодове

Плодовете заменят снакса винаги – те дават фибри, витамини и хранителни вещества на организма. Високото им съдържание на вода помага за съхраняване на хидратацията на тялото. Фруктозата помага за повишаване на енергията, освен това оставате сити задълго.

Преносими протеини

Протеините помагат да останете сити дълго между храненията. Подобен протеин може да бъдат ядките, твърдо сварените яйца и протеини на прах, към които трябва да добавите само вода, за да се получи шейк.

Комфортни обувки

Факт, това е част от условията да запазите здравословния си начин на хранене, докато пътувате. Удобните обувки помагат да не се уморявате и да ходите дълго пеша – това увеличава шансовете ви да отлагате момента на умората, която може да надделее при избора на място за хранене.

Не се страхувайте от нови вкусове

Ваканцията или пътуването е идеалният момент, когато може да тествате нови вкусове – особено, когато имате възможността да попадате на места с невероятни ресторанти или свежи хранителни продукти, уникални за региона.


.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser