Преминете към основното съдържание

5-те най-добри outlet центрове в Европа

Планирайте дълъг уикенд извън България и посетете някои от най-добрите аутлет центрове за страхотен предколеден шопинг
© iStock

Коледните празници наближават, а с тях и вечната еуфория какво да купите за подарък на близките си. Не е нужно да чакате последния момент за да направите големия предколеден пазар, нито е необходимо да изчакате декемврийските намаления. Целогодишно в аутлет центровете можете да откриете намалени стоки от предишни колекции на топ дизайнери от цял свят. За съжаление в България не разполагаме с подобни шопинг центрове и за това ви препоръчваме да планирате дълъг уикенд през следващия месец и да отскочите до някои от най-добрите аутлет центрове в Европа. Ноември е благоприятен за подобно шопинг преживяване, тъй като авиокомпаниите предлагат билети на символични цени и наистина си заслужава да съчетаете полезното с приятно и да се отдадете на едно кратко пътешествие до Барселона, Лондон, Милано, Метцинген или Лугано.

Селектирахме за вас 5-те най-големи и посещавани аутлет центрове в Европа, а на вас остава решението, кой от тях да посетите.

Fox Town, Лугано

Освен голям избор от модни марки, в този аутлет има и казино - напълно подходящо да оставите половинката си да се забавлява, докато вие пазарувате свободно. В магазините може да се плаща както с франкове, така и с евро, но ви препоръчваме да извършвате вашите плащания с карта или франкове, за да не останете изненадани от разликата от валутния курс.

Serravalle, Италия

На практика, този аутлет представлява малък шопинг град. Доста типично за италианците - те обичат да се разхождат по улиците, а не в затворени пространства. Шопинг центъра се намира на около час и половина от Милано. За по-голямо удобство на посетителите се предлага и организиран транспорт от центъра на Милано до Серавале. 

La Rocca Village, Барселона

Тук наистина можете да откриете всичко. От световноизвестни марки, до локални, които са с намаления до -80%. Приятната атмосфера и коледните песнички ще ви предразположат да пазарувате от сутринта до вечерта, за това си отделете поне един ден, който да прекарате в покрайнините на Барселона.  

Outlet City Metzingen, Германия

От години Метцинген е известен с производството на текстил и с една от първите фабрики на Hugo Boss, която е разположена в самото градче. С течение на времето мястото се е установило като един от най-добрите аутлети не само в Германия. Може да откриете наистина много изгодни оферти не само на дрехи, но и на техника и продукти за дома.  

Bicester Village, Оксфорд 

Далеч от големия и забързан Лондон, тук можете да се отдадете на спокойно пазаруване. Селекцията от магазини е страхотна и можете да се възползвате от страхотните намаления на брандове като Burberry, Missoni, Gucci и тн. 

Автор Кристиан Пижов

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser