Преминете към основното съдържание

5-те най-добри съвета от "Сексът и градът"

Какво можем да научим от Саманта, Миранда, Кари и Шарлот?
© CBS

Решихме да се поддадем на носталгия и да намерим най-добрите съвети от един от най-известните сериали снимани в Ню Йорк.

Дебютирал през 1998, Сексът и градът е ново явление в света на телевизията. Критиците смятат, че той помогнал и променил възприятието на хората като е показал много от реалния живот, като така фимът за четирите приятелки дори е разрушил много от социалните стереотипи.

УРОК № 1. ДА СТЕ НЕОБВЪРЗАНИ НЕ Е ПРОБЛЕМ

Лайтмотивът на сагата "Сексът и градът" е търсенето на любимия човек и намирането на хармонията в една връзка. Всички героини многократно са доказали, че всяка раздяла е всъщност, просто, крачка напред и човек трябва да бъде честен, преди всичко, със себе си.

"Някои жени не са създадени, за да бъдат опитомени. Те са създадени, за да бъдат свободни, докато не срещнат някой подобен, с когото да бъдат свободни заедно."

УРОК № 2. НЕ ГУБЕТЕ СВОЯТА ИНДИВИДУАЛНОСТ

Във всяко свое взаимоотношение Кари Брадшоу първоначално се опитва да изглежда идеална за избраника си. Но на края осъзнава, че опитите й да се променя за някого не води до успех. В края на краищата утре можете да срещнете човек, който ви обича, такива каквито сте наистина. Тузара научи Кари да се обича и да се грижи за себе си - с него тя смени стила си, премести се в голям апартамент и установи професионалния си живот.

"Дори най-страхотните отношения винаги са изградени върху компромиси. Но колко можем да жертваме за другия човек, преди да престанем да бъдем себе си? И къде е линията, отвъд която компромисите се превръщат в самоунищожение?"

УРОК №3. НАМЕРЕТЕ СВОЯ УНИКАЛЕН СТИЛ

Сериалът е известен не само със своята история, но и с модните визии на главните героини. Фенове обичат четирите приятелки, защото всяка от тях има свой начин на обличане. Кари води рубрика в модно списание и показва тенденции, харчейки цялата си запла за нови обувки. Миранда е успешен адвокат и предпочита строгите костюми и късата прическа. Саманта е директор на собствената си PR агенция, светска лъвица и има цял набор от секси рокли. Шарлот е критик на изкуството с класически консервативен стил.

"Пазаруването изгражда творческия потенциал на жената."

УРОК №4. НЯМА ПЕРФЕКТНИ ОТНОШЕНИЯ

Не идеализирайте взаимоотношенията на другите хора, които изглеждат като от филм. Когато Шарлот се омъжи за богатия аристократ Трей, животът им изглеждаше като един приказен край - брилянтна кариера, пари, луксозен апартамент в центъра на Ню Йорк. Но зад затворените врати на спалнята стана ясно, че тези хора нямат нищо общо помежду си. Когато се срещна с юристът Хари, Шарлот стана наистина щастлива, макар че никой не вярваше в техния съюз.

"За всичко е виновен Денят на Свети Валентин. Стотици и стотици пощенски картички с декларация "Вие сте единственият!". Стотици и стотици телефонни обаждания със същата идея, но проблемите са по-широки от любовта. Ние целия си живот търсим това, което ще направи живота ни идеален - идеалната работа, идеалното семейство. Може би не трябва да губим живота си в напразни очаквания?".

УРОК № 5. ЦЕНЕТЕ ПРИЯТЕЛИТЕ СИ 

Приятелството между главните героини потвърждава, че в критичните моменти на живота само един приятел може да даде правилния съвет или да помогне да оцелеете в труден период. Когато Кари иска да се премести в Париж заради Петровски и да се откаже от кариерата си, Миранда ѝ помогна да разбере, че това може да е фатална грешка.

"Казват, че нищо не трае вечно. Сънищата се променят, тенденциите идват и си отиват, но приятелството никога не излиза от мода."

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser