Преминете към основното съдържание

5 трика, с които да посрещнете празниците без стрес

Възможно е! Планирайте всичко предварително и няма да имате грам безпокойства
© iStock

Седмиците преди Коледа и Нова година са доста изморителни и финансово изтощителни, ако нямате “бойна” стратегия как да ги преодолеете без големи загуби на сили, нерви, пари.

Ето някои лесни начини да си спестите време, пари и притеснения.

* Използвайте празничните комплекти, които се предлагат традиционно по магазините, за да се отсрамите пред неочаквани гости или любезни съседи, които ви носят подарък – просто може да разделите нещата и да ги поднесете поотделно.

* Вземете един ваучер за пазаруване от ваша любима марка, за да го имате подръка, ако сте пропуснали някого – така си спестявате тичането в последния момент за подарък, който може да ви излезе дори по-скъп, просто защото нямате време да избирате или да сравнявате цени. Дори да не ви потрябва, после може да си подарите с този ваучер нещо на себе си, заслужили сте си го!


СЛАДОСТТА НА КОЛЕДА: ПЕЧЕНО ПИЛЕ С МЕД И ГОРЧИЦА


* Съобразете се с интериора на дома си за цвета на елхата. Може да изберете и тема – например златна Коледа, и да украсите целия си дом в златисто.

* Поговорете с любимия си на тема подаръци – може да се разберете вместо традиционните вещи, да си направите друг общ подарък, например романтичен уикенд, билети за представление на любим изпълнител, за концерт на гостуваща звезда, пътуване до мечтано място.

* Ако се откажете от елха, пак не пропускайте коледната украса: елхови клонки във вазата, светлинки на прозореца, бляскави стъклени топки в купичка... Празничното настроението идва с подготовката, а красотата и уютът в дома помагат да се сбъднат чудесата по Коледа.

А можете и да оставите всички и всичко у дома и да избягате в някое от тези страхотни коледни дестинации.

Коледна Виена

Галерия

Коледна Виена

iStock

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser