Преминете към основното съдържание

5 трика в грима, с които ще изглеждате щастливи

Вижте как може да се усмихвате винаги, когато се погледнете в огледалото
© ImaxTree

#1. Отпуснете се

Гледайте на гримирането като на забавление. Ако имате настроение за ярко червило, изобщо не се съмнявайте, а си сложете точно цветът, който ви грабва. Какво толкова може да се случи?! В крайна сметка винаги може да изтриете червилото и да смените цвета.

#2. Усмихвайте се

Усмивката помага за много неща – дори да определите къде точно да поставите ружа. Това е най-лесното освежаване на лицето.

#3. Избирайте правилния тон

Не си струва да тествате цвета върху китката – най-добре нанесете вертикална линия върху бузата си, а ако не искате да разваляте грима си – върху шията си. Това ще ви покаже цвета на продукта в максимална близост до естествения ви цвят. Основният проблем на повечето грим визии е, че има прекален контраст с оттенъка на шията.

© ImaxTree

#4. Не си търсете недостатъци

Същността на добрия грим е не да ви промени до неузнаваемост, а да подчертае предимствата ви – т.е. да изглеждате по същия начин, но по-добре. Във всяко лице има красиви черти – открийте своите.

#5. Следете тенденциите

В основата си всеки грим залага на сияйна и здрава кожа. Ето защо трябва да отделите достатъчно време за грижи за почистване, хидратиране и подхранване на кожата. Особено важно е това да се случи и непосредствено преди нанасяне на грима. На това дължим ефекта baby skin – при него лицето не е претоварено с излишни тониращи средства, „осветена“ е Т-зоната и е с лека руменина на скулите. Акцентът върху устните трябва да има ефект като на първи плахи опити на ученичка, която е сложила от червилото на мама.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser