Преминете към основното съдържание

5 упражнения за отлична секс форма

Спортът е здраве, но и начин да тренирате своето тяло така, че да изпитвате най-голяма наслада по време на секс
© iStock

По-красива, по-издръжлива и по-задоволена в леглото. За постигането на всичко това не са достатъчни само отличните ви сексуални умения и тези на партньора ви. За да постигнете съвършенството и да поставите главната буква и трите удивителни след думата „оргазъм“, трябва да поработите върху някои... мускулни групи.

Бърз старт

Известно е, че жените преминават от фаза Stand By в Ready доста по-бавно от мъжете. Но и за това има решение – стягане на тазовите мускули. Според фитнес експерта Стори вон Холзхаусен най-добрият начин за това е с упражнението „Африкански полет“. То подобрява циркулацията на кръв през целия таз и най-вече шийката на матката, което означава, че тялото ви ще се възбуди по-бързо, а нервните окончания ще станат по-чувствителни, което пък води до по-голямо удоволствие по време на самия акт.

„Африканският полет“ се изпълнява по следния начин. Разтворете краката на ширината на ханша, леко свийте коленете. Преместете тежестта на петите и дайте ханша назад, така че да бъде зад петите ви. Свийте лакти с дланите напред и ги вдигнете отстрани на тялото. Преместете тежестта на тялото на дясната пета, без да вдигате левия крак, и завъртете дясното си бедро назад и надясно. Завъртете горната част на тялото, така че погледът ви да бъде насочен точно зад рамото възможно най-назад. След това се завъртете и на другата страна. Повтаряйте за една минута.

Уморителна езда

Обичате позата, в която вие сте отгоре, но тялото ви не издържа на натоварването? „Само с едно лесно упражнение можете да „яздите“ по-дълго, но и да се научите сами да определяте дълбочината на проникването“, казва Джеф Бел, собственик на известен нюйоркски фитнес.

Разтворете краката малко повече от ширината на раменете, нека погледът ви бъде насочен напред. Свийте коленете, така че да застанат точно над пръстите на краката ви, след което снижете ханша до нивото на коленете. От тази позиция се вдигнете на около 15 см и след това отново клекнете. Повтаряйте за около 45 секунди.

В търсене на G-точката

Според д-р Йоав Супрун от Международния университет във Флорида умението да контролирате ханша си с помощта на коремните мускули може да ви помогне да откриете своята G-точка. Тя се намира на предната част на стената на вагината и стимулирането й изисква известен натиск.

За да се научите да правите повече движения с ханша, седнете на стол със свити на 90 градуса колена. Сложете ръце зад гърба и се хванете за ръба на стола. Вдигнете ханша и корема си нагоре и напред на около 12 см от стола, след което направете бавен кръг с ханша надясно. Повторете 5 пъти, след което още 5 наляво. За по-напредналите – вдигнете десния си крак на около 15 см от пода, докато правите кръговете надясно, и съответно левия, докато въртите наляво.

Напред към върха

Стимулацията на клитора е един от сигурните начини да получите оргазъм. Идваме на помощ с едно просто упражнение.

Легнете по гръб на пода и свийте колене. Поемете дълбоко въздух през носа и когато започнете да издишате, вдигнете таза възможно най-нагоре, така че само раменете ви да останат на пода. Задръжте позицията за една минута, като продължавате да дишате и издишате през носа. След това бавно спуснете тялото си надолу, започвайки от раменете, кръста и накрая ханша. „С това упражнение ще се научите да движите ханша си така, че по време на секс да стимулирате клитора си в тялото на партньора“, обяснява д-р Мишел Олсън, професор в университета в Аубърн.

Дълго, още по-дълго

За да продължи удоволствието от секса по-дълго без умора и мускулни болки, ще са ви нужни силни рамене, гърди и корем. Какво да направите?

Коремните преси, при които сте легнали на пода, но долната част на гърба ви остава статична, ще заздравят горната и долната част на коремната стена – направете три серии от по 10 повторения. Коремните преси, при които се изправяте догоре, както и лицевите опори, са по-популярни при мъжете, но затова те имат здрави ръце. Направете поне 4 сета от по 10 коремни преси и лицеви опори. Направете почивка между всеки две серии.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser