Преминете към основното съдържание

5 вида тренировки за секси тяло

Тези упражнения гарантират, че ще се движите елегантно и със самочувствие
© iStock

Когато чуете „секси фигура“ в съзнанието ви излизат няколко критерия – оформени бедра, стегнати гърди, стройни крака и апетитни задни части. Да оформите такова тяло не е лесно и изисква дълги часове труд и много пот. Но съществуват някои забавни тренировки, които със сигурност ще ви доведат до заветната цел.

Ще се наложи да се поизпотите!

BODY BALLET

Тренировките с елемент на балет ще ви научат да усещате тялото си, да сте издръжливи, да изправите раменете си и да изградите съвсем нова осанка. Накрая с чиста съвест може да облечете прозрачна пола върху стегнатото си тяло.

ПЛАНК

Изглежда статично упражнение и до болка елементарно. Именно: до болка! За да изпълнявате планка правилно, без да сгъвате тялото в кръста или в коленете, трябва да активирате всички мускулни групи в тялото. Така стягате торса и си осигурявате равновесие.

Първоначално може да изпълнявате само по една минута на ден планк, но постепенно увеличавайте времето. 5 минути на ден са наистина продуктивни за изграждане на красиво тяло. Отличен навик е да го правите по няколко пъти на ден.

ПИЛАТЕС

Системата от упражнения е разработена още прерз 1925 г от Йозеф Пилатес в помощ на възстановяване на тялото след травми, но е доказала своята ефективност освен като терапия, също и като фитнес програма. Основната цел в пилатес е контрол и разтягане на мускулите, възстановяване на гъвкавостта на тялото и на стойката. С помощта на пилатес се оформя правилно разпределен релеф по цялото тяло. Резултатите в пилатес идват след доста време занимания, затова се налага да сте търпеливи.

POLE DANCE

Това не е стриптийз, не са и мръсни танци. Макар че при желание всичко е възможно. Това е сложна система от упражнения, които развиват координацията, ловкостта, пластиката и силата на тялото. Този танц на пилон е невъзможен без силни ръце, способни да удържат тялото във въздуха. Хубавото на тези танци е не само, че работят за красиво тяло, но и за повишаване на самочувствието на жените – те откриват заспалата в женственост и сексуалност.

ЗУМБА

Ако постоянството не е сред силните ви страни, значи са ви нужни именно танци. Но не банални и класически, а съвременни и спортни. Зумба предлага много динамика и интензивност. Направлението идва от Латинска Америка, където ритмите са енергични и позитивни. Това е по-скоро кардио тренировка, а не силова, но фигурата става по-пластична, по-свободна и със секси движения.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser