Преминете към основното съдържание

50 нюанса сиво в новата колекция на Dior

С новата колекция на Dior, главният дизайнер Мария Грация Кюри отдава почит на основателя на модната къща и 70-годишнината, от съзадаването на фамозния френски бранд

Класата, която Dior носи винаги е пленявала, а безупречният начин, по който се поднасят всички модни творения няма равен.

За декора на тазгодишното ревю на висша мода дрехи, бе издигнат небесен свод с форма на звезда, дело на художника Пиетро Руфо. Той пресъздаде различни видове растителност и включи скулптури от дърво, изобразяващи животни. 

Тазгодишното ревю е юбилейно и поради този факт Кюри се е фокусирала върху наследството на „Диор“, като роклите са вдъхновени от модели в архивите на модната къща.

Стартът на дефилето бе даден с еблематичния за марката костюм тайор, който напомня модел от 1953 г., с характерния силует „ню лук“ от следвоенните години, който подчертава талията и прави ханша закръглен.

В новата haute couture колекция преобладаваха вънените материи, кашмирените платове, които са заимствани от мъжкия гардероб. Модните шедьоври са решени в различните нюанси на сивото – антрацитно, перлено, пепелно, желязно.

Мария споделя, че е използвала английски материи, до които навремето е прибягвал великият Кристиан Диор. Тя ги преработва, за да станат по-леки и където е небходимо да падат свободно. Това е втора колекция висша мода на талантливата дизайнерка, от както е начело на френския бранд като първата жена главен дизайнер на Dior. 

Разгледайте галерията от снимки, в която ще откриете 50-те нюанса сиво в новите предложения на Dior:

Dior Haute Couture FW18

Галерия

Dior Haute Couture FW18

IMaxTree

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser