Преминете към основното съдържание

50 нюанса тен

Пълен гид от 30 продукта за защита от слънцето и след това

Да придобиете лек слънчев загар, но без да навредите на кожата си,  в наши дни е умение. Здравословният тен е цяла философия, която има своите поклонници и противници. Днес дори и децата знаят, че от слънцето трябва да се защитаваме. Дилемата пред възрастните е как да получат здравословен тен на кожата!

През последните 10 години в обществото почти се възроди култът към бялата кожа – на подиума се появиха модели с блед тен, а грим тенденциите започнаха да следват течението и да създават нюанси, подходящи за аристократична визия. Въпреки това обаче, в общество, в което външният вид е на почит, бледността продължи да се приема като нездравословна и непривлекателна. Едновременно с това силният тен пък от своя страна започна да се възприема като безотговорно отношение към здравето. Но кожата, която е едва докосната от слънцето, всъщност е онзи знак, който подсказва умение да се наслаждаваме на сексапилен загар без вреда за организма.

Защитата от слънчевите лъчи в града вече е задължителна. Докато сте на кафе, на следобедно парти в градината, на тенис корта не забравяйте да нанасяте слънцезащитен продукт и да го актуализирате периодично. Лекият загар е като съблазнителната усмивка – прави визията привлекателна и скрива несъвършенствата.

Меланинът в кожата поглъща и деактивира ултравиолетовите лъчи по-добре от всеки филтър. Но само когато количеството и активността на слънчевите лъчи не надвишава скоростта и качеството на производството на пигмента. Специалната козметика с витамини за кожата помага да се ускори този процес. Затова е добре да започнете да използвате такава козметика примерно месец, преди да се изложите под слънцето на плажа.

През последните години водещите марки на пазара за слънцезащитни продукти създадоха чувствени текстури, които се нанасят лесно и оставят приятно усещане по кожата. Благодарение на техните усилия днес разполагаме с въздушни мусове, сухи спрей формули, копринени лосиони и нелепкави масла. Последните дерматолозите не обичат особено, тъй като характеристиките на текстурата му не позволяват в него да се вложат повече защитни филтри от SPF10. Маслата винаги са били ценени, заради качеството им да попиват лесно и задълго в кожата и да създават съблазнителни отблясъци. Но днес масла за защита от слънцето има за всички части на тялото, косата и лицето.

След всяко излагане на слънце, в кожата се отделят токсични вещества, които е добре да бъдат неутрализирани. За това помагат съвременните продукти за след слънце. Повечето то тях съдържат не само успокояващи и овлажняващи, но и детокс формули. Добре е да не заменяте тези продукти с обичайните лосиони за тяло.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser