Преминете към основното съдържание

5+5 въпроса към безгрижните Калин Вельов и Йоанна Драгнева

Сингълът „Безгрижни" е вторият съвместен проект на артистите

Подобно на първия им дует „Както Никой“ , песента „Безгрижни“ също е с филмово присъствие.

Тя е част от новия български филм „Връзкология“ на режисьора Ивайло Спасов, в който Калин и Йоанна участват.

Поддържайки духа на "месеца на любовта" жив, слециално за ELLE, двамата дългогодишни приятели разказват какво за тях представлява любовта и споделят откровенни впечатления един за друг.

5 въпроса към Калин Вельов

"Обгрижвайте си любовта, защото тя не е даденост и ако искрата изчезне, ще осъмнете като симпатични съквартиранти."

Различна ли е любовта на 18 и в по-емоционално съзрялата възраст? И изобщо, любовта пита ли „удобно ли е сега“?

Любовта не пита, мамка ѝ, връхлита те изневиделица, преобръща ти душата и ни помътнява често мозъка… Моят със сигурност. В младите години е по-безгрижна, буйна и непредсказуема, тогава не мислиш за последствията и скачаш смело с двата крака във всякакви отношения. Докато като поотрасне и помъдрее човек той търси партньора със сходна енергия и качествата, които ще те направят щастлив. Защото, ако ги няма, за теб мача е свирен, развръзката е предсказуема. И нямаш нито време, нито енергията, нито желанието да допускаш в живота си неправилните хора.

Как разбираш, че си влюбен?

Когато започна да мисля за един човек толкова, колкото и за музиката, значи ми е влязъл под кожата.

Успешната дълга връзка има ли формула?

Да, тя се крепи на взаимното доверие и грижа, и на липсата на свръхочаквания – приемаш човека с всичките му трески за дялане и, ако трябва да перифразираме поговорката с лимоните и лимонадата, правиш си къща от „треските“. Извличаш полза от негативните черти в характера на партньора. Бързам да уточня, че под „грижа“ нямам предвид само битовизми като плащане сметки и да вземеш децата от футбол. Обгрижвайте си любовта, защото тя не е даденост и ако искрата изчезне, ще осъмнете като симпатични съквартиранти.

Какво те привлече във „Връзкология“?

Поканата дойде през Йоанна. Не е изключено режисьорът да е гледал видеото към „Както никой“, първата ни дуетна песен, и от там да е видял творческата химия между нас. Моят герой е един лош любовник, доста манипулативен тип.

Тъй като с Йоана се познавате отдавна, имаш ли предположение какво я вбесява най-много и какво може да я накара да се усмихне, когато не е в настроение?

Никога не съм я виждал вбесена. Тя не е от хората, които лесно потъват в меланхолични състояние, а пък ако се случи, просто трябва да се обгради с позитивни хора. Тя е с много готино чувство за хумор и няколко шеги в целта моментално ще накарат лицето ѝ да светне. Виж, самолетен билет също ще свърши чудесна работа, защото тя е запален пътешественик.

© личен архив

5 въпроса към Йоанна Драгнева

"Ако правиш всичко с любов, няма начин то да не ти се получи. "

Какви са моментите, които те карат да се чувстваш най-влюбена?

Всяка сутрин, щом отваря очи и видя Миро до мен, а след това виждам лицето на дъщеря си. Влюбена съм и в детето си. Изключително и да виждам тази симбиоза на най-доброто от двама ни, не мога да опиша с думи това усещане.

Как разбра, че си намерила мъжа на живота си?

Разбрах го в момента, в който си казахме „здравей“. Ние се познаваме от 15 години. Винаги сме били приятели, просто се видяхме на едно събитие в Борисовата градина и се погледнахме с други очи. Той протегна ръка да се здрависаме и съдбата каза „Щрак!“. Малко по-късно сънувах, че двамата сме сред едни големи вълни, че се появява дъщеря ни и аз я питам как се казва. Не му споделих съня си веднага, за да не се шокира, все пак още не бяхме стигнали до втора среща. Разбрах, че ни е писано да сме заедно и да бъдем родители. Взехме бързо решението за това и не сме имали никакви съмнения.

Как би обяснила „любовта“ на дъщеря си?

Като чувството, което движи човек. Ако правиш всичко с любов, няма начин то да не ти се получи. Много бих искала да се научи да обича, защото имаме навика да товарим любовта с очаквания и така я спъваме.

Кой момент от филма „Връзкология“ ти е най-присърце?

По-скоро ми е любопитен начина, по който се стече живота ми със старта на филма. В него Миро също има роля, но малка. Когато започнах да снимам, бях стройна девойка, а към края екипа се чудеше с какво да ме глези, защото бях бременна в четвъртия месец. Беше започнало да ми личи и когато снимахме видеото към „Безгрижни“ с Калин нарочно се скрих зад едни високи конги, хем да посвиря, хем да скрия коремчето си. В живота на героинята ми има доста любовни турбуленции, но и при нея, както и при мен, на финала се оказва едно – моят човек през цялото време ми е бил под носа, просто чакал момента да го забележа.

Какво от характера на Калин би искала да присвоиш?

Не знам от къде да започна (смее се). На първо време, от упоритостта, защото той е страшен звяр що се касае до целите, които има. Докато не се получи нещо, не мирясва! Има уникално чувство за хумор, което избива и в най-трудните моменти.

Къде беше първата ви среща, всъщност?

В кафенето на Консерваторията. Бях студентка първи курс и тъкмо бях започнала работа с Deep Zone Project. Той се беше върнал от Холандия и сформираше дръм шоу с 11 барабаниста, а като разбра, че и аз съм завършила ударни, ме привлече в проекта. Всъщност, аз съм му фен буквално от дете. Не сме се засекли в Музикалното, защото той е завършвал, когато аз съм била първолак, но повечето инструменти, по които свирех, бяха надписани с „Калин Вельов“. От тогава мечтаех да работя с него.

Романтичната комедия „Връзкология“ е вече по кината, а саундтракът към него - „Безгрижни“ е песен, която отразява общата позитивна нагласа към живота на двамата изпълнители, тяхната музикална визия и споделя общата им страст – ударните инструменти и перкусии.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser