Преминете към основното съдържание

6 хитрости за отслабване

Мозъкът е голям егосит и лесно ви заблуждава
© iStock

Случвало ви се е да нямате никакви сили за диета, да ви липсва енергия за тренировки... С наближаването на плажния сезон обаче, нямате кой знае какъв избор за постигането на стройна фигура! Предлагаме ви да обърнете внимание на някои малки хитрости, с които ефектът от усилията ви ще бъде двоен, а отслабването – неусетно лесно.

#1. Откажете се от алкохола (поне за известен период)

В литър концентриран алкохол има 7000 ккал. Съответно всеки градус в напитката ви носи 7 ккал. Безобидното вино съдържа в 56-70 ккал за 8-10 градуса. В чаша от същото вино обикновено се съдържат 250 грама, които са носители на 140-170 ккал. В заключение: тези малки подробности добавят около 500 ккал на ден, които изпивате неусетно, но трудно се освобождавате от тях.

#2. Ходете пеша

Да се качвате пеша по стълбите е доста ефективно. Калориите, които изразходвате са почти колкото на тренировка по степ аеробика. И стяга дупето по същия начин.

#3. Искате сладко? Хапнете месо!

Ако ви прималява при вида на шоколад или торта, това не е знак задължително, че организмът ви ги иска. Просто мозъкът е най-егоистичната част от организма и иска винаги да има това, което най-много обича – глюкоза. Помощници в тази ситуация могат да бъдат извара, пилешко или риба и продукти с ниско съдържание на мазнини. Осигурете ги в ежедневното си меню.

#4. Движете се често!

Когато сте в офиса, забравяте за това. Но се старайте поне веднъж на всеки час да се разхождате по 5-10 минути. Седейки, организмът изразходва приблизително 0.9 ккал на час, докато ако стоите прави, ще изразходва два пъти повече. Ако на всеки час се разхождате за около 5-10 минути, ще изразходвате 250 ккал повече на ден.

#5. Правилото „една лъжица“.

Това правило е доста ефективно. Просто всеки път не си дояждайте това, което е в чинията ви, а оставяйте една лъжица. Изглежда като дреболия, но ако обядът ви се състои от три блюда, на финала ще се окаже, че ще сте се лишили от 150 ккал.

#6. Ако сте гладни, пийте вода.

Много често гладът е измамно чувство за жажда. Дори главоболието е измамно чувство за жажда. Ако почувствате някое от двете, изпийте чаша вода. Представете си от колко излишни калории ви спасяват два литра вода на ден.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser