Преминете към основното съдържание

6 мита за вагината, които оборваме!

Всяка жена може да потвърди поне три от тях от личен опит
© iStock

Вагината е невероятна част от женското тяло, а е толкова малка част. Няма друго такова място по тялото на жените, което да буди толкова различни емоции като интерес, срам, отвращение, привличане и какви ли не още. При наличието на повече от 3.52 милиарда вагини по света, все още съществуват заблуди относно тази тема. Ето защо е добре да разсеем някои от тях.

1. Вагината се отпуска много след раждане.

Ако кажете това, все едно казвате, че отслабвате от едно ходене на фитнес. Да, жените носят гигантски същества в утробата си, но по време на раждане мускулите се разширяват достатъчно, за да мине през тях една бебешка глава. Тези мускули са създадени за това. Да, има болка, докато се възстановят, но те връщат първоначалното си състояние така, както е било преди раждането.

В интерес на истината тези мускули могат да станат по-силни, стегнати и гъвкави, ако се тренират упражненията на Кегел. Може да ги правите почти навсякъде и винаги.

2. Вагината мирише лошо.

С подобна параноя растат много момичета и се превръщат в комплексирани жени. Време е да спрете да се безпокоите за нещо, което просто не е вярно. Вагините не миришат на нищо друго, освен на вагини. Изпотяването може да добави миризма, но това е нормално. Същото е и за мъжете.

Вагината като всички други органи в тялото не се нуждае от допълнителни химически продукти, а от балансирано хранене, упражнения, душ и секс с предпазни мерки. Но ако вагината наистина мирише лошо, трябва задължително да бъде прегледана от лекар, за да провери дали това не е симптом на заболяване.

3. Вагина е лоша дума.

Защо много хора са приели, че може някой да бъде обиден, като бъде наречен с думата за част от женското тяло? Без вагината, човешката раса не би съществувала.

4. Вагината има нужда от лубрикант.

Има някои медицински случаи, в които това е необходимо. Но вагината на здрава и сексуално активна жена произвежда абсолютно необходимото количество секрет, за да не се налага използването на лубрикант. А и честно казано, ако вашият партньор прави това, което ви харесва, и както ви харесва, винаги ще се получава.

5. Вагината има „срок на годност“.

С годините не само вагината, но и цялото тяло на жената разцъфва, защото самата тя придобива повече увереност и самочувствие. А това прави секса страхотен. Всяка раждала жена ще го потвърди. В комбинация с упражненията на Кегел, ще имате страхотен секс на която и да е възраст.

6. Вагината е странна и трябва да си остане загадка.

За да я заобичате, трябва да я познавате! Това се отнася и за двата пола. Много жени я опознават още като малки момичета. Трябва да я познавате добре преди раждането, след раждането и в различните възрасти. Само така ще знаете, че вагината ви е стегната, здрава и ухае добре. И ще имате самочувствие.

Текст Люба Вангелова

Още по етикети

тяло , секс , жени , емоции
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser