Преминете към основното съдържание

6 навика, които показват, че имате самочувствие

Няколко доказателства, че сте уверени в себе си

© iStock

1. Богата езикова култура

Увереният човек умее да вдъхновява другите с речта си. Постарайте се да разказвате историите си като истински куратор.

2. Усмихвайте се!

Самоуверените хора са по-доволни от себе си и в много случаи по-щастливи от другите. Дори една лека усмивка може веднага да обезоръжи най-негативно настроените събеседници и да ги направи по-отворени към комуникацията. Освен това, така те ще са по-склонни да изпитват доверие към вас и ще ви слушат внимателно.

3. Покажете интерес към другите

Много от нас се опитват да проявят интерес, когато разговарят с някого. Правим това, защото "неудобното мълчание" е нещо, което изглежда неестествено и неприемливо. Когато, обаче сте наистина заинтересовани, подобни мисли не ви се натрапват по време на разговора. Напротив, разговорът тече плавно и дори помагате на хората по-добре да изразяват чувствата и мислите си със зададени въпроси.

4. Търсене на внимание

Неуверените хора обикновено са твърде загрижени за това, да са в центъра на вниманието или събитието. Най-уверените в себе си мъже и жени са едни от най-непретенциозните хора. Те щедро разпределят вниманието към всички, отдават почит на онзи, които го заслужават и полагат усилия да помогнат на другите.

5. Езикът на тялото

Тези, които имат високо ниво на самоувереност, често се държат непринудено. Това не означава, че уверените хора са винаги спокойни и уравновесени, но те разбират колко е важно поведението. Освен това те знаят, че езика на тялото много ясно отразява тяхното истинско настроение. Това е пряката връзка между ума и тялото.

6. Способност да не изказвате мнението си

Според изследване, което се проведе от Университета на Емор, стандартната реакция на човешкия мозък е към определени жизнени интереси. И естествено, реагираме по-добре на това, което ни харесва. Просто казано, най-уверените в себе си хора могат да потискат много от тези примитивни емоции и вместо да участват в продължителен спор, да пропуснат да споделят мнението си по темата.

Още по етикети

самочувствие
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser