Преминете към основното съдържание

6 неща, които трябва да знаете за Desiigner

Американският рапър пристига в София, за да накара всички фенове на трапа да подскачат под хитовите му парчета
© getty

Едва на 21 години, Desiigner вече има зад гърба си солидни постижения.

Звездата му изгрява през 2016 г., след издаването на първия му сингъл Panda. Парчето става номер 1 в класацията на U.S. Billboard Hot 100, а година по-късно печели 2 награди на Billboard Music Awards – за най-добра рап песен и за най-гледано музикално видео. Певецът вече обяви името на първия си собствен албум "Life of Desiigner", върху което все още работи, но през 2018-ма зарадва феновете с издаването на първото си EP – L.O.D.

На 15 май звездата ще гостува за пръв път в България, в столичния EXE CLUB като част от поредицата "WE TRAP". 

Преди да кликнете "Ще присъствам" на събитието във Фейсбук, се запознайте с интересните неща около рапъра. 

© getty

1. 

Истинското име на изпълнителя на "Panda" е Сидни Ройел Селби III. Той започва да рапира под името Dezolo, преди да се превърне в Designer Royel. По-късно сестра му го убеждава да премахне втората половина на името и той добавя двойното „ii“ за повече ефект. 

2.

Въпреки, че рапира за "приятелчетата си от Атланта", Desiigner всъщност е роден в Бруклин, Ню Йорк и е от Бедфорд-Стуйвесант - кварталът на Biggie, Aaliyah и Крис Рок. 

3.

През февруари 2016 година, рапърът и продуцент Кание Уест обявява, че Desiigner е подписал с неговия лейбъл GOOD Music, който е под шапката на Def Jam Recordings.  

4.

Рапърът е бил прострелян като тийнейджър. „Уцелиха ме в бедрото. Приеха ме в болницата и бях там 30 минути. Когато това ми се случи, си знаех, че не е трябвало да съм там. Имах вътрешен глас, който казваше, "Не прави лоши неща".

5.

След изпълнението му с Лил Ким на наградите BET 2016 се появиха слухове, че рапърите са заедно. Ким публикува в Instagram снимка с описание, "Обичам те. Твоето представяне беше толкова яко! Гордея се с теб! Толкова е забавно, когато сме заедно! Той е най-истинският!" 

6. 

Desiigner нарича сценичната си енергия „моят фънк“ и знае как се прави добро шоу. От луди движения, дабвания, канене на фенове на сцената и носене на човек с увреждания на ръце - неговите представления със сигурност не са за изпускане. 

© getty

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser