Преминете към основното съдържание

6 правила за хранене на Брус Лий

Човекът-легенда е имал строен режим: вижте го
Брус Лий
Брус Лий © Getty

Брус Лий е реформатор и революционер в света на китайските бойни изкуства, хонконгски и американски киноактьор, режисьор, сценарист, продуцент, хореограф на бойни сцени и философ. Ако някой има постулати за храненето, които доказано имат ефект, това са може би неговите.

#1. Избягвайте празните калории.

Под празни Брус Лий има предвид тези, съдържащи се в храни, които доставят енергия и калории на организма, но нищо повече. Например сладкарските изделия. Вместо тях, той препоръчва да се приемат сложни въглехидрати, които се съдържат в продуктите от пшеница, див ориз и овесено брашно.

#2. Яжте по-малко, но по-често.

Съвкупността от общия обем храна трябва да „разбиете“ на малки количества, които да приемате често през деня.

#3. Мед и женшен.

Енергийните напитки, които Брус Лий си приготвял за снимачната площадка, били нещо обичайно. Същите той пиел и по време и преди тренировка. Неговият колега от филма „Играта на смъртта“, актьорът Карим Абдул-Джабар потвърждава, че преди снимки Брус повишавал енергията си, като изпивал по-рано приготвените от него напитки, в които задължително слагал мед и женшен.

#4. Балансирайте диетата.

Тук се има предвид правилната пропорция между белтъците, мазнините и въглехидратите, за които сме говорили многократно. При своя ръст от 171 см и килограми – 61 кг., Брус Лий е приемал около 120-150 гр. протеини на ден.

#5. Пийте чай.

Като човек от Изтока, разбира се Брус е пиел чай всеки ден и е избирал сорта му в зависимост от нуждите не само на тялото си, но и на психиката си.

#6. Приемайте добавки.

Факт е, че по времето на Брус Лий добавки във вида, в който те съществуват днес, едва ли е имало. Но по думите на очевидци той си приготвял сам протеинови коктейли, които изпивал два пъти на ден. По същия начин той бил убеден в нуждата да се приемат допълнително витамини и минерали.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser