Преминете към основното съдържание

6 причини да ставате в 6 сутринта

Вижте защо си струва още от утре да започнете да го правите
© Shutterstock

Всички знаем поговорката „Рано пиле рано пее!“ и сме наясно, че ранното ставане може значително да подобри живота ни. Но да го знаем е едно, а да го правим – съвсем друго. Но за този, който иска наистина да успее, бариери няма. Това, което е останало само като обещание за Нова година, е време да бъде осъществено. Ето 6 причини да го осъществите веднага.

1. Това е време, в което може да обмислите целите си.

Много хора се скитат безцелно в живота и не знаят всъщност кои са или си спомнят от време на време. Ако всяка сутрин отделяте врeме да си припомняте своята цел в живота, тя ще е в съзнанието ви до вечерта. Всяка сутрин е време, което може да отделите за построяване на плaна за достигане на целите ви.

2. Това е време да построите деня си.

Колкото по-изяснени са стъпките, по които ще протече деня ви, толкова по-ефективен е той. Представете си само – това са два часа повече от деня ви.

3. Време за спорт преди работа.

Всеки втори човек ще ви каже, че не спортува, защото няма врeме. И наистина, често след работа едвам се довличате до вкъщи, а какво остава за фитнес. Но ако ставате в 6 сутринта, нищо няма да ви пречи до 7 да пиете кафе, а до 8 да правите упражнения. Освен това сутрин тялото ви произвежда повече ендорфини, което ще ви осигури повече настроение през деня. Тренировките сутрин зареждат тялото ви с енергия за целия ден.

4. Време, в което да закусите нормално.

Цял живот слушате за това, че закуската е най-важното хранене за деня. Това е вярно, а ако започнете да се будите по-рано, няма да я пропускате или да сдъвквате набързо на път за офиса сандвич с големи глътки кафе. От това колко питателна и каква е била закуската ви, зависи здравето на храносмилателната ви система, както и общото ви здравословно състояние.

5. Повечето успешни хора стават рано!

В своя статия, публикувана в New York Magazine, Джак Дорси, основателят на Twitter разказва, че всяка сутрин става в 5.30 ч. Това врeме му е нужно, за да се занимава с медитация и да може да тича в парка.

Тим Кук, изпълнителен директор на Aple, е известен с това, че започва да изпраща мейли от служебната си поща още в 4.30 ч сутринта.

Основателят на Virgin Ричард Брансън също е фен на ранното ставане. По време на интервю за Business Insider Брансън наблегнал на това, че става всяка сутрин без изключение в 5.45, за да успее да закусва качествено, преди да започне бизнес денят му.

6. Така винаги сте с една крачкa преди другите.

Започвайки деня си по-рано, вие ще бъдете по-креативни и уверени. Повечето хора, които стават сутрин преди съмване, твърдят, че изпитват невероятен прилив на сили.

Тази енергия е особено силна най-вече до обяд, когато е времето за най-важните за деня задачи. След като ги приключите навреме, има защо да се чувствате уверени. Така ще снижите и нивото на стреса и тревожността.

Със сигурност, ако си създадете навик да се събуждате два часа и половина по-рано, ще живеете по-дълго. Това всъщност са 16-17 часа повече на седмица – допълнителни часове за активност, за веселие, за тренировки. За един месец имате 70 часа повече, а за година – 840. Изборът е ваш!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser