Преминете към основното съдържание

6 съвета как да станете по-ценна за него

Оказва се, че трябва да сме егоистки
© iStock

Искате ли мъжът да оценява вас и отношенията ви? Тогава се постарайте да направите всичко, за да повишите стойността си в очите му.

#1. Повече самочувствие

Не си струва да превръщате мъжа си в идол, без който животът ви едва ли не ще бъде пуст. Подсъзнателно мъжът усеща това отношение и започва да се отнася пренебрежително към тази жена. Не допускайте да попаднете в психологическа зависимост от мъжа си – това няма да доведе до нищо добро.

#2. Пазете (извоювайте) правото си на избор

Дори и да сте от много дълго време заедно, това не означава, че имате различно мнение и право на свой избор. Понякога е допустимо да приемате подаръци от други мъже – така ще му покажете, че сте оценявана и интересна и за други. Трябва да спазвате баланса в отношенията и да не прекрачвате границата, за да не предизвикате скандал от ревност.

#3. Научете го да се грижи за вас

От време на време се обръщайте с молба към мъжа си да направи нещо, което ще е полезно и за двамата – да донесе тежките чанти от багажника на колата, да изхвърли големи торби и други подобни. Редовните малки молби за помощ ще изградят у него навик да ви обгрижва.

#4. Грижете се за себе си

Срещайте се с приятели, спортувайте, отделяйте време за красотата си и за хобитата си. Да имате свой собствен живот е една от магнетичните ви черти, която е част от красотата на връзката ви. Всеки мъж иска да има до себе си интересна жена.

#5. Уважавайте желанията си

Не поставяйте неговите интереси над вашите – има моменти, в които е добре да направите компромис, но е важно да защитавате и собственото си благополучие. Имате право да откажете да се жертвате заради него. Той ще оцени това.

#6. Вдъхновявайте мъжа до себе си

Ако не благодарите на партньора си, ако не го подкрепяте, той скоро ще престане да прави жестове към вас, тъй като реакцията ви и благодарността ви за него са стимул и мотивация. Когато му благодарите и го хвалите, той се чувства полезен, нужен, важен. Поставяйте му цели и задачи, задавайте му критерии, в които да се бори да се впише. Ако мъжът ви ви възприема като източник на вдъхновение, тогава ще бъдете много ценна за него.

Автор Люба Вангелова 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser