Преминете към основното съдържание

6-те най-важни неща за тренировка според Трейси Андерсън

Треньорът на звездите: да сте във форма e евтино и лесно!
© Shutterstock

Трейси Андерсън е известен фитнес инструктор и личен треньор на много холивудски звезди, а Гуинет Полтроу е една от първите й клиентки и през годините са се превърнали в добри приятелки. Звездният статус на клиентките на спортния гуру обаче не бива да ви заблуждава и да създава впечатление, че нейните тренировки предполагат скъпи уреди, аксесоари или специална екипировка.

Трейси знае как да докаже, че физическите натоварвания, които тя предлага, са за всеки, независимо от възможностите му. Благодарение на съветите й можем да запазите и талията, и бюджетите си тънки. Най-вече е добре да знаете какво е необходимо за тренировка и какво е абсолютно излишно.

© Shutterstock, Трейси Андерсън и Гуинет Полтроу

1. Няма нужда от скъпи спортни дрехи

За крайния резултат е без значение материята на дрехите, с които спортувате. След тренировка все пак ги сменяте, независимо колко се изпотени са те.

2. Най-важното за дрехите е да позволяват да се движите свободно

Може би ви се иска да изглеждате добре в стегнати клинове, но в действителност тези дрехи не ви позволяват да усещате тялото си. Разбира се, че може да носите еластични дрехи, но такива, които не спират свободата на движенията ви.

3. Подходящото бельо не е задължително скъпо

Важно е да усещате поддръжка по време на тренировка, но това може да получите и от обикновен еластичен памучен сутиен, който е с правилния за вас размер и форма.

4. Инвестирайте в подходящи маратонки

Проучете кои спортни марки инвестират в научни изследвания за производството на моделите си. Няма нужда да носите обувки като на професионалните спортисти, а просто такива, които са подходящи за вида натоварване, което упражнявате.

5. Задължително носете качулка

Често това е дреха, която има не само естетически функции, но е създадена с цел да пази топли мускулите на врата ви. Когато се изпотите, трябва да слагате качулката на главата си.

6. Хронометър? Не е задължително.

Този аксесоар е предназначен за инструктора, а вие може да използвате собствения си мобилен телефон – повечето модели имат хронометър в менюто си. Но е важно да тренирате с хронометър, за да се убедите, че качествената тренировка не отнема много време. Ако го включвахте всеки път, когато проверявате пощата си, щяхте да се учудите, че може би изразходвате повече време от това за тренировка. 

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser