Преминете към основното съдържание

7 актуални тенденции в интериорния дизайн при банята

Как би изглеждала модерната баня през 2020 г.?

© iStock

Стени и под

Oблицовайте с плочки само определено пространство – например няколко хоризонтални реда, под и над които стената е на мазилка, или около ваната, мивката и т.н. Плочките не е задължително да са квадратни или правоъгълни, заложете на друга по-раздвижена форма.

Осветление

Актуално е интегрираното осветление. Т.е. вградени осветителни тела в ниши в стените например или зад огледалото, които не се виждат, но излъчват достатъчно количество светлина. LED осветлението е и икономичен вариант.

Вана

Тук има няколко актуални тренда. Много дълбоката вана ще прибави Ар Деко привкус на банята ви. Черните вани също са модерни и много стилни. Самостоятелно стоящата вана още повече, но пък за нея трябва да разполагате с доста голяма баня.

Мрамор

Мраморът е сред актуалните материали за целия дом. В банята можете да заложите на плот от мрамор. Тапетите, ако ги предпочитате пред плочките като вариант за облицоване на стените в банята, могат да са с мраморен принт.

Огледало

Забравете за голото обикновено огледало или за шкафчетата над мивката, които са с огледало на вратичката. Вместо това се снабдете с огледало с рамка, защо не и богато орнаментирана? Така то ще се превърне в красив и стилен акцент във вашата баня и ще създаде атмосфера.

Метал

Металическите повърхности не спират да са актуални в интериорния дизайн и през тази година. Заложете на злато или месинг. Например рамката на огледалото или дръжките на шкафа в банята може да са с такъв финиш. Ще постигнете усещане за лукс. Но не прекалявайте с количеството, за да не прекрачите границата към кича.

Малко драма

Не си мислете, че трябва задължително да имате голяма баня, за да бъде тя модерна. Малките пространства също могат да изглеждат изключително ефектно. Интериорните дизайнери препоръчват следните варианти: панел от плочки в тъмен цвят над мивката и зад огледалото или богато украсен тапет.

Хитри идеи как да освежите банята с морско синьо

Вижте повече

Хитри идеи как да освежите банята с морско синьо

Цяла стена, отделни аксесоари или дори скрито осветление в синьо носят усещане за прохлада и свежест през лятото

Още по етикети

баня
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser