Преминете към основното съдържание

7 грешки, които се допускат от 99% от жените

Те показват защо само 1% от жените по света са истински щастливи във връзките си

© iStock

Често виждате как в съседния на светофара автомобил двойките седят в тишина, вперили поглед в пътя и не си говорят. Очевидно има хладина и безразличие между тях. Питали ли сте се къде е коренът на проблема? А проблемът е в изначално неправилната платформа на отношенията. Проблемът е,. че всички си мислят, че любовта възниква от пръв поглед и трае цял живот. Дори да сте достигнали до момента на осъзнаването, че това е мит, твърде малко е. То все още до нищо не води. Трябва да знаете дали заедно ще вървите към поставените цели във връзката си, или поотделно? Много жени споделят с психолозите изречение като: „Имам чувството, че от 7 години съм с една и съща жена, която променя само цвета на косите си.“

Жените са тези, които изграждат връзката. Когато се променя тя, се променят и отношенията във връзката. Ако тя се отнася безотговорно към собствения си живот, тогава и мъжът до нея не знае какво да прави с връзката.

#1. Грешката жената да е инициатор на разговорите.

Това е една от основните грешки на жените. И обикновено го прави в моменти, в които мъжът не може да избяга – в колата например. И обикновено разговорът е с цел да му „обясни“ какво не прави правилно.

#2. Грешката да се мята от крайност в крайност.

Или е на разположение, или е абсолютно недостъпна – това е често срещано поведение на жената. Когато жената е абсолютно достъпна, тя губи ценността си в очите на партньора си. А това е основата на отношенията им. Това, което отличава отношенията между мъжа и жената, за разлика от всички други отношения, е, че в тях има секс. Обикновено състоянието на сексуалните отношения е показател за качеството на връзката. Могат ли да се оправят? Да, могат! Ако се отдадем на физиологията си и оставим на заден план нравствеността и морала, то ние даваме ход на тестостерона, който реагира на ендорфина. А какво е ендорфинът? Това е състоянието на тиха радост. Спомнете си как изглежда жена в състояние на тиха радост!

В главата на мъжа майка и секс са две различни неща. Ако се държите като негова майка, скоро той ще започне да търси друга жена за секс. Научете се да му правите комплименти. „Бог тестостерон“ няма да му позволи да ги игнорира. Мъжете са привлечени от тези жени, без да знаят кое точно ги привлича. Не е необходимо да са с перфектна външност.

Мъжете могат само да доразвият вътрешните качества на жената, но тя сама трябва да ги развие у себе си. Потребността от любов е базова потребност, а базовата потребност можем да реализираме единствено сами. Не можем да очакваме да я формира мъжа.

#3. Грешката да „бие тигъра с пантоф“

Жената често се опитва да вмени на мъжа, че не е отговаря на нейните представи: „Ти си мързелив.“. „Ти не може да печелиш пари.“, „Толкова ли можеш?“ Това е като да си имате тигър, но да го биете с чехъл. Заменете тези фрази с такива като: „Знаеш ли, че съм тъжна.“, „Знаеш ли, имам нужда да помисля и след това да обсъдим, съгласен ли си?“. По този начин жената поставя отговорността за състоянието си и в ръцете на мъжа, което е много важно. А мъжете искат да направят така, че на жената да й е комфортно. Той предпочита това, вместо да носи отговорността за това, че на нея не й е добре.

#4. Грешката да не познава състоянието на щастие.

Това усещане трябва да бъде създадено още от родителите. Когато жената „влиза“ в живота, тя трябва да познава състоянието на щастие, което да идентифицира лесно после в социума. Ако са нещастни, жените се чувстват виновни за това, че не знаят как да бъдат щастливи.

Децата преживяват развода, ако и родителите го преживяват. Ако майката страда, тя няма да даде усещане за щастие на детето си.

#5. Грешката да не показва ласки и да не възпитава децата си в любов.

Когато станем възрастни, тревогите и спомените от предишните връзки се отразяват на поведението ни и постепенно ставаме пестеливи на ласки. Това е грешка, която те правят и спрямо децата си. Ако детето е тъжно и притеснено за нещо, няма нужда от нравоучения, а от подкрепящо съпреживяване. Кажете му „И аз бих направила така!“ Това ще остави усещането, че то не се отличава от родителите си и че всичко е наред. Здравословният егоизъм постепенно се превръща в приоритет. Човек, който се стреми към радост и удовлетвореност от живота си, постепенно се превръща в печеливша страна в отношенията.

#6. Грешката да не помага на мъжа да говори.

Основният проблем на много мъже във връзките е, че те не умеят да разговарят. А, когато мъжът не разговаря с жената, тя се чувстват ненужна. В главата на мъжа пък е, че, ако се прибере у дома и го очаква супа, значи тя го обича. За жената това пък е непонятно.

Работата е там, че жената вижда нещата в картината детайлно. Съставя си картина от фрагментите. А мъжът вижда общата картина. Когато се променят малките детайли, за него това не е от значение, той дори не го отчита. Ако се измени общата картина, едва тогава мъжът отчита, че трябва да промени нещо. Как да го научите? Когато търси ризата си или иска да му направите нещо за закуска, кажете му: „Три мили думи, за да ме помолиш, и ще го направя!“

#7. Грешката да не се грижи за красотата си.

Често жените се грижат да изглеждат добре повече за другите хора, вместо за собствения си партньор. Причината за това е, че тя се притеснява повече от общественото мнение, докато мъжът й вече е до нея. За нея е по-ценно някой друг да оцени красотата й, а не собствения й мъж.

Но да бъде красива е задача на всяка жена през целия й живот. Без значение на колко е години и какво работи. Ако тя престане да цени себе си, няма да получи същото и от мъжа до себе си. Ако при вида на някоя друга жена започнете да изпитвате дискоморт, значи е време да се погрижите за себе си.

Предлагаме ви кратко упражнение. Задайте си въпроса: „Как да определя кое наистина е важно за мен? Представете си, че изживявате последния ден от живота си и си представете коя е темата, която изниква в мислите ви. Ето това е наистина важно за вас. Тайната на щастието е в това, че нямаме никакви гаранции. Светът е нестабилен, животът е кратък. Всичко може да се промени всяка минута. Ако днес не извлечете максимума, утре може да съжалявате за това.


messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser