Преминете към основното съдържание

7 холивудски звезди с имена, различни от истинските им

Някои просто взимат съдбата си в свои ръце
© Getty

Казват, че името на човек определя съдбата му. Ако е така, значи много звезди са обърнали съдбата си, а в Холивуд такива примери са много. Понякога обаче зад смяната на името стоят и други мотиви.

Никълъс Кейдж

© Getty

Истинската фамилия на звездата е Копола. Още в началото на своята кариера в Холивуд той е държал да се дистанцира от името на известния си чичо Франсис Форд Копола. Псевдонимъ си той не е избрал случайно: в младостта си Никълъс бил фен на музиката на Джон Кейдж.

Елтън Джон

© Getty

Реджиналд Кенет Дуайт от дете проявявал талант и интерес към музиката. На 12 години получава стипендия от британската Кралска академия и започва курсове по пиано. На 16 започва да концертира пред публика, а на 20 се запознава със собственика на звукозаписно студио Дик Джеймс, който обещава да запише дебютен албум на певеца, но ако смени името си. Така Реджиналд станал Елтън Джон – в чест на джазмузиканта Елтън Дин и звездата Джон Болдри.

Кармен Електра

© Getty

Тара Лей Патрик е истинското име на звездата, а псевдонимът й е измислен от покойния музикант Принс.Причината да й даде това име, била, че тя му приличала на циганката Кармен от новелата на Мериме и на героинята от гръцката трагедия Електра едновременно. Когато Принс й казал това, тя изпаднала във възторг и от онзи момент се представяла с двете имена.

Упи Голдбърг

© Getty

Исинското име на популярната комедийна катирса е Карин Илейн Джонсън. Упи е детското й прозвище, а фамилията Голдбърг заимствала от майка си.

Кати Пери

© Getty

Начинаещата певица харесвала много рожденото си име – Катрин Елизабет Хъдзън. Но на продуцентите й то изглеждало много дълго: отначало го съкратили на Кати, а Хъдзън променили на Пери. Все пак в Лос Анжелис вече има една Кейт Хъдзън.

Вин Дизел

© Getty

Звездата със суров външен вид всъщност се казва Марк Винсънт. Псевдонима си той измислил, когато бил още на 17 и постъпил във филологическия факултет (да, Вин Дизел има диплома по Английска филология). Истинското му име му се сторило твърде интелигентно за юноша като него и той оставил от него само първото си име.

Натали Портман

© Getty

Актрисата толкова се гордее с еврейските си корени, че някои от феовете й се удят защо не е запазла истинската си фамилия- Хершлаг. Причината е в строгите й роднини: когато е на 13 години, Натали е поканена да изиграе ролята във филма „Леон“, а на роднините тази идея не допада никак. Те се бояли от осъждане от страна на близките и съседите, затова Натали подписала договора си с фамилията на баба си Портман.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser