Преминете към основното съдържание

7 интериорни трика за напреднали

За да изглежда малкият дом голям
© iStock

1. Не поставяйте мебелите задължително плътно до стената. Когато от всичките страни например на дивана или на библиотеката има свободно пространство, се създава усещане за по-голямо помещение.

2. Изхвърлете всички драперии и килими. Вместо да се чудите как да ги комбинирате, в какви размери и десени да бъдат и т.н., просто пробвайте без тях, така ще се освободи допълнително пространство.


РАЗМЕРЪТ ПОНЯКОГА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ


3. Ако държите на завеси, нека корнизът е монтиран плътно на тавана, като между него и завесите няма разстояние. Добре е завесите да са извън рамката на прозореца, за да не затварят пространството и да не пречат на естествената светлина да огрява стаята.

4. Придържайте се към една и съща подова настилка за всички стаи. Така няма да има излишно наслагване на цветове, десени и текстури, което малко или много също „поглъща“ пространство.

5. Играйте с цветовете. Стремете се да ги подреждате колонообразно, защото по този начин „височинният“ ефект се подсилва допълнително.


5 АКТУАЛНИ ИДЕИ, АКО ЩЕ ПРОМЕНЯТЕ ИНТЕРИОРА У ДОМА ТАЗИ ЕСЕН


6. Помислете и за осветлението. Ако имате висящи лампи, нека те да не са разположени прекалено ниско, защото така ще „изяждат“ ценно пространство. Избягвайте стоящите на пода лампи, защото те заемат площ. Вместо това заложете на вградени на пода и на тавана (за да не остане тъмно ъгълче), както и на стенни осветителни тела.

7. Използвайте линии където е възможно. Разбира се, вертикални, защото те визуално правят пространството да изглежда по-високо. Не пренебрегвайте обаче и хоризонталните, защото те създават усещане за по-голяма ширина.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser